Forum avocaţi > Civil

Eliberare titlu de proprietate

08-05-2016
Vizitator
Buna ziua, as avea nevoie de un sfat in legătura cu o situație juridică. O persoana a plătit impozit pe un teren lăsat moștenire in fapt ( fără acte). Persoana care a primit terenul a achitat impozit pe numele sau mai bine de 20 de ani. As dori ca primăria sa ii elibereze un titlu de proprietate persoanei care a plătit impozit pt a putea demara procedura cadastrala ca sa poată sa vând acel teren potrivit proceduri de astăzi. In baza care-i legi poate elibera primăria titlu de proprietate si care ar fi pași de urmat ? Merge pe fondul funciar, constituire dr. de prop.? Va mulțumesc
Răspunde
 09-05-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua, in acest caz, opinia mea este ca nu primaria ar trebui sa-i elibereze titlu de proprietate, ci ar trebui o actiune in instanta.
Daca persoana respectiva este mostenitor legal al celui decedat, va trebui o dezbatere succesorala.
Daca persoana respectiva nu are niciun grad de rudenie cu proprietarul terenului decedat, atunci ar trebui o actiune in instanta fie pe uzucapiune, fie pe o actiune care sa tina loc de act de vanzare-cumparare... depinde de anumite aspecte pe care dvs. probabil le considerati "detalii".

Trebuie stiut exact care este modalitatea prin care acea persoana a primit acel teren.

Este bine sa contactati direct un avocat, de preferat din localitatea dvs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-05-2016
Vizitator
Va mulțumesc. Detalii. Exista un contract de vânzare din 1937, pe numele bunicii mele. Bunica mea ia dat moștenire mamei mele acel teren( dar nu pe acte, pur si simplu amiabil si ia dat efectiv acel contract) Mama mea s-a folosit de acel teren si a plătit impozit pe el pe numele ei o perioada de timp, dupa care mi-a spus ca mi-l lasă mie moștenire si am început eu sa ma folosesc de el si sa plătesc impozit pe numele meu. Dar acum as vrea sa-l vând si nu știu cum as putea sa imi fie eliberat un act de proprietate pe numele meu, ca sa pot sa-l înstrăinez in mod legal. In afara de uzucapiune, alta soluție nu exista?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.