Forum avocaţi > Civil

Intabulare imobil dobandit prin executare silita

09-05-2016

In anul 2009 am cumparat de la Alpha Bank un apartament, fostul propietar era executat silit.Am intrat in posesia actului de adjudecare care tine loc de contract de vanzare-cumparare, am primit si decizia de impunere, unde noi figuram ca propietari ai acestui imobil, dar cand am vrut sa intabulam imobilul la Cartea funciara ni s-a spus ca trebuie facuta dovada platii impozitului pe tranzactie, adica fostul propietar trebuia sa plateasac la Finante acest impozit.In conditiile in care el a fost executat silit, evident ca nici nu a vrvrut sa auda de asa ceva, mai mult, a spus ca nu mai are absolut nimic pe numele lui, nici macar un salariu si nu mai are nimeni ce sa-i ia...La randul lui, executorul judecatoresc care s-a ocupat de tranzactie , a spus ca nu trebuie platit nici un impozit in cazul acestor tranzactii.De la Cartea funciara ni s-a spus ca putem sa intabulam doar daca dam aceasta institutie in judecata (am raspunsul lor oficial, in scris ),Va rog mult sa-mi recomandati un avocat/jurist din Brasov pentru a rezolva aceasta problema.
Va multumesc.
Răspunde
 09-05-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Intr adevăr doar solutia instanței de judecata o mai aveti. Mare grija sa nu pierdeți termenul procedural.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-05-2016

Ce inseamna termen procedural ? Au trecut 7 ani de cand am cumparat acest apartament.
Multumesc mult.
Răspunde
 09-05-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Intrebarea era cd ati primit raspunsul de la cadastru ?

OUG nr. 64/2010 privind modificarea si completarea Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996 a introdus importante modificari cu privire la procedura de contestare a incheierilor de inscriere in cartea funciara, prevazuta de art. 50 din Legea nr. 7/1996.

A fost reformulat alin. (2) al art. 50 din lege si s-au introdus doua noi alineate, respectiv alin. (2 indice1) si alin. (2 indice 2 ), avand urmatorul cuprins:

”Art. 50. – (…) (2) Persoanele interesate pot formula cerere de reexaminare a incheierii de admitere sau de respingere, in termen de 15 zile de la comunicare, care se solutioneaza prin incheiere de catre registratorul-sef din cadrul oficiului teritorial in raza caruia este situat imobilul.

(2 indice 1) Impotriva incheierii registratorului-sef emise potrivit alin. (2) se poate formula plangere in termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de reexaminare si plangerea impotriva incheierii se depun la biroul teritorial si se inscriu din oficiu in cartea funciara. Oficiul teritorial este obligat sa inainteze plangerea judecatoriei in a carei raza de competenta teritoriala se afla imobilul, insotita de dosarul incheierii si copia cartii funciare.

(2indice 2) Plangerea impotriva incheierii se poate depune si direct la judecatoria in a carei raza de competenta teritoriala se afla imobilul, situatie in care instanta va solicita din oficiu biroului teritorial comunicarea dosarului incheierii si copia cartii funciare, precum si notarea plangerii in cartea funciara.”

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-05-2016
Vizitator
Am in Romania apartament si garsoniera pe numele meu daca ma casatoresc le pot vinde fara acordul lui? Daca am nuda propietate pe o casa si viitorul sot uzufruct viager daca se intampla sa mor prima casa ramane copiilor mei si el cu uzufruct .Copii lui are dreptul la ceva? Multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.