Forum avocaţi > Civil

Probleme recuperare bani de la prieteni

10-05-2016
Vizitator
Buna ziua. Am si eu o problema cu un prieten. In 2011 dupa nunta m am asociat cu un prieten cu care ieseam aproape zilnic. Avea o covrigarie . El aparea in acte dar cumnatul lui a investit toti banii. Nu le a mers afacerea pentru ca nu au ales un loc cu trafic intens. Cumnatul a vrut sa vanda afacerea sa mai recupereze din bani. Eu dupa nunta am hotarat cu prietenul asta al meu sa preiau eu sculele de la cumnatul lui sa ne facem asociati 50% 50 %. Eu cu investitia si el cu munca si actele pana imi recuperez banii. Au trecut 2 ani si nu imi recuperasem banii. Prietenul asta al meu dupa 5-6 luni dupa ce am inceput treaba a venit cu pretentia sa ia salariu eu nu ca cica nu faceam nimic. I am dat banutii pe fiecare luna. pe 30 01 2013 am vrutsi eu sa vand afacerea sa imi mai recuperez din banuti. Gasisem si un client sa o dam cu 9000 euro dar prietenul meu a zis ca ar vrea el sa ramana si imi da el 8000 euro. 5000 in o luna doua si restul pana in iunie 2013 . Mi a dat 5000 si cei 3000 nu i am mai vazut. Mereu imi zice ca o sa mii dea. Conditia a fost sa imi dea banii pana in vara sau vindem din utilaje sa imi recuperez banii. In vara nu a mai vrut sa ma lase sa vindem utilaje si spre surprinderea mea in octombrie cand m am dus la covrigarie m a dat afara si a chemat firma de paza . El a facut alta firma cu utilajele care erau pe firma noastra. Ce as putea face sa imi mai recuperez din bani. Mentionez ca el in acte a fost trecut administrator cu functii depline. Eu l am despagubit pe cumnatul lui dar nu am facut nici un act
Răspunde
 16-05-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Daca nu aveti niciun act semnat, slabe sanse sa mai recuperati ceva.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-05-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuia să faceți o convenție scrisă. Utilajele au fost cumpărate pe firmă sau de către asociații persoane fizice?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-05-2016
Vizitator
Utilajele au fost cumparate pe firma inainte sa fiu si eu asociat. Dar daca sunte 50 - 50% are voie sa faca ce vrea cu firma si utilajele? Doar pt ca este administrator cu drepturi depline? Are voie sa preia utilajele de pe firma noastra si sa le transfere pe o alta firma a lui?
Răspunde
 16-05-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu, evident că nu poate să abuzeze de calitatea lui de administrator și să vă prejudicieze. Cauza trebuie cercetată pentru a se stabili calea de urmat.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.