Forum avocaţi > Civil

Ocupare spatiu privat comun.

20-05-2016
Vizitator
Buna ziua,

Ca sa fiu cat mai concis este vorba despre un bloc cu un numar de apartamente, inconjurat de un spatiu comun privat destinat parcarilor (conform constructorului). Deocamdata parcarile nu sunt trasate, insa numarul lor ar fi egal cu numarul de apartamente din care se deduce ca un apartament ar detine un spatiu destinat unui loc de parcare (lucru specificat si in contractul de vanzare cumparare). Unul din locatari, cu apartamentul la parter, a ocupat aprox. 2 locuri de parcare cu copacei in ghiveciuri si inca un loc in care isi parcheaza masina.

intrebari: ce se poate face legal daca in urma hotararii adunarii generale a asociatiei de locatari, proprietarul repectiv nu doreste sa se supuna hotararii si sa elibereze locurile repective?
Răspunde
 20-05-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Parcările sunt ale blocului ori sunt administrate de primărie sau de un alt proprietar?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-05-2016
Vizitator
Sunt ale blocului.cota-parte. Acum mă gândesc ca respectivul locatar a acționat în consecință a normelor de igienă și sănătate publică, nu mai știu numărul legi/ordinului, art. 4 alineat c. (Cred) în care specifica ca gararea și parcarea autovehiculelor este interzisa la mai puțin de 5 metrii de ferestrele spațiilor locuibile,el având apartament/ferestre la demisol.

Nu știu însă dacă legea se respecta și pentru spații comune private, unde asociația de locatari hotărăște în acordul de asociație. Dacă m-ați putea lamurii în privinta aceasta.

Multumesc
Răspunde
 23-05-2016
Vizitator
Am găsit ordinul. Este:
Ordin nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei
Răspunde
 23-05-2016
Vizitator
buna ziua,

ma confrunt cu urmatoarea situatie: in cauza au fost pronuntate doua sentinte: una prin care s-a solutionat cauza dedusa judecatii si una de completare a dispozitivului primei hotarari. partea adversa a declarat decurs impotriva ambelor sentinte, depunand recursurile la instanta de fond care la randul ei le-a inaintat spre competenta solutionare instantei superioare. la instanta de control s-a format un singur dosar de recurs in care au fost adaugate ambele recursuri si mi s-au trimis ambele pentru a face intampinare insa am inteles ca inregistrat si repartizat aleatoriu a fost doar unul dintre recursuri, probabil din eroare grefierii nu au vazut ca sunt recursuri distincte, probabil le-au considerat un recurs in mai multe exemplare.
paratii au facut intampinari unii la unul dintre recursuri, altii la celalat, probabil fiecare la cel pe care l-or fi primit de la instanta.
eu am facut intampinare la ambele si asa am aflat de la grefiere ca au inregistrat si repartizat un singur recurs, se mirau ca am depus doua intampinari.
inca nu a fost primul termen la recurs. ce ma sfatuiti sa fac pentru a se judeca ambele recursuri? cui sa ma adresez? ce sa solicit?
nu trebuia sa fie ambele repartizate aleatoriu sau este normal ca s-au dus automat ambele in acelasi dosar?
Răspunde
 24-05-2016
Iasi
0741905430
office@avocatiasi.eu
www.avocatiasi.eu
Facebook
Florina a scris pe 23-05-2016:
buna ziua,

ma confrunt cu urmatoarea situatie: in cauza au fost pronuntate doua sentinte: una prin care s-a solutionat cauza dedusa judecatii si una de completare a dispozitivului primei hotarari. partea adversa a declarat decurs impotriva ambelor sentinte, depunand recursurile la instanta de fond care la randul ei le-a inaintat spre competenta solutionare instantei superioare. la instanta de control s-a format un singur dosar de recurs in care au fost adaugate ambele recursuri si mi s-au trimis ambele pentru a face intampinare insa am inteles ca inregistrat si repartizat aleatoriu a fost doar unul dintre recursuri, probabil din eroare grefierii nu au vazut ca sunt recursuri distincte, probabil le-au considerat un recurs in mai multe exemplare.
paratii au facut intampinari unii la unul dintre recursuri, altii la celalat, probabil fiecare la cel pe care l-or fi primit de la instanta.
eu am facut intampinare la ambele si asa am aflat de la grefiere ca au inregistrat si repartizat un singur recurs, se mirau ca am depus doua intampinari.
inca nu a fost primul termen la recurs. ce ma sfatuiti sa fac pentru a se judeca ambele recursuri? cui sa ma adresez? ce sa solicit?
nu trebuia sa fie ambele repartizate aleatoriu sau este normal ca s-au dus automat ambele in acelasi dosar?

Recursurile se vor judeca impreună, în acelasi dosar iar judecatorul la primirea dosarului, va vedea ca sunt 2 recursuri. Este foarte bine ca ati facut 2 întampinari. O zi buna!

Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.