| CRISTINA AMALIA
|
| Bună seara ! Numele meu este Reman Cristina Amalia , locuiesc in localitatea Oraviţa din județul Caraş – Severin şi aş dori să vă semnalez o problemă deosebit de gravă la blocul unde locuiesc , şi anume blocul C14 , din strada Zona Gării , localitatea Oraviţa . Am, cumparat un apartament cu doua camere în acest bloc în urmă cu 10 luni şi , în urma unei probleme la conductele de apă , care s-au infundat , am constatta ca subsolul blocului e plin de apă si de mizerie . Am rezolvat problema cu ajutorul unui instalator şi o perioadă de câteva luni nu am mai avut neplăceri . Acum cca trei săptămâni , am constatat că apa din toaletă şi din cada de baie nu se scurge , aşa cum ar fi normal , ba , mai grav , incepe sa refuleze din canalizare ( aşa am crezut iniţial ) , şi am solicitat ajutorul personalului de la Aquacaraş . Dumnealor s-au deplasat şi , cu această ocazie am constatat că nu canalizarea este de vină , ci subsolul blocului , care era plin de dejecţii în stare nu prea fluidă , iar conducta care preia apa menajeră de la palierul pe care locuiesc , la parter , nu are cum să mai preia aceasta apa , deoarece este pur şi simplu întreruptă şi este scufundată în mizerie , care pune capac gurii conductei . Drept urmare , toată mizeria şi tot ce se deversează de la colocatarii mei de la etajele superioare se scurge în locuinţa mea , prin toaletă şi cada de baie . În aceste condiţii , am chemat în două rânduri , exclusv pe cheltuiala mea , firme care se ocupa cu vitanjarea subsolurilor . Cu toate eforturile lor , m-am impotmolit în punctul în care utilajele aduse nu au mai putut extrage mizeria colmatata din subsol , deoarece acest lucru se poate face doar de catre muncitori echipaţi corespunzător . Primăria orasului Oraviţa a pus la dispozitie toate cele necesare pentru rezolvarea acestei probleme, dar nu poate da şi oameni care să cureţe mormanul de şerveţele umede şi cârpe , colmatate şi tasate de ani de şile . Din păcate , colocatarii mei nu vor sa se implice deloc în rezolvarea acestei probleme. Am incercat sa solicit ajutorul altei firme , care dispune si de muncitori ce ar putea rezolva aceasta problemă , dar costurile depasesc cu mult posibilitatile mele financiare . Ultima interventie a muncitorilor de la Aquacaraş a lasat o concluzie alarmanta , si anume , ca daca nu curatam subsolul , nu mai pot efectiv locui in propria locuinţă . După cea de-a doua vitanjare , am chermat un instalator , am cumparat materialele necesare pentru repuinerea conductelor lipsa pe pozitie , tot exclusiv pe cheltuiala mea , dar instalatorul s-a razgandit in ultimul moment , motivând ca locul e prea strâmt şi prea plin de dejecţii . La ora actuală , continuă sa se scurgă în continuare toate dejecțiile de la toţi locatarii blocului si in scurt timp subsolul se va umple din nou si va necesita curatare iar , si tot asa . Este un focar de infectie permanent , iar mirosul este ingrozitor , mai ales vara sau atunci când bate vântul . V-as ruga , daca se poate , sa ma sfatuiti , sa-mi recomandati la ce institutii as putea apela , sau cum as putea proceda pentru a rezolva aceasta problema , pentru a nu ma trezi in imposibilitatea de putea locui in propriul apartament . Nu am stiut de aceasta păroblema in momentul in care am cumparat apartamentul , dar as vrea sa o rezolv . Problema este rezolvabila , dar ar trebui sa se implice si ceilelti locatari , ei refuza , deoarece pe ei nu ii efecteaza . Insa , in fiecare zi ei contribuie la agravarea acestei probleme , ăe care nu reusesc sa o rezolv , iar cei la care ama pelat , se pare ca nu au mijloace de constrangere pentru ceilalti locatari . Va rog , ajutati-ma cu un sfat . Va multumesc ! Toate cele bune ! | |
|
|
| Buna ziua. Procedura este un pic greoaie dar, merita. Va adresati judecatoriei cu actiune de obligatie a face prin obligati Asociatia de Proprietari sa igenizeze subsolul blocului si sa inlocuiasca revile de la subsol. Ca legialatie puteti folosi dispozitiile LEGEII nr. 230/2007, actualizata 2016, privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, actualizata prin Legea 34/2015 si Legea 277/2015. Ambele completate cu NORMELE METODOLOGICE de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, Actualizate 2016. Totodata constientizativa vecinii si colocatarii ca o sa se darame blocul pe ei. Toate dejectiile si apa adunata la subsol au mancat si mananca din structura blocului, acesta o sa se surpe si respectiv o sa se darame. Nu o sa stie de unde ce si cum s-a daramat blocul pe ei. Eu in locul dvs asi chema si televiziunile sa filmeze lipsa de responsabilitate si inconstienta acestor colocatari. Atentie - la dosarul cauzei depuneti inclusive chitantele/ facturile cu care ati cumparat material de constructive, ati platit vitanja sau ce alte lucrari ati mai facut in proprietatea comuna a blocului. Totodata depuneti inclusive corespondenta purtata cu Primaria sau Consiliu Local despre acest aspect. | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|