Forum avocaţi > Civil

Neimplicare locatari in rezolvarea problemelor blocului de locatari

20-05-2016

Bună seara !
Numele meu este Reman Cristina Amalia , locuiesc in localitatea Oraviţa din județul Caraş – Severin şi aş dori să vă semnalez o problemă deosebit de gravă la blocul unde locuiesc , şi anume blocul C14 , din strada Zona Gării , localitatea Oraviţa . Am, cumparat un apartament cu doua camere în acest bloc în urmă cu 10 luni şi , în urma unei probleme la conductele de apă , care s-au infundat , am constatta ca subsolul blocului e plin de apă si de mizerie . Am rezolvat problema cu ajutorul unui instalator şi o perioadă de câteva luni nu am mai avut neplăceri .
Acum cca trei săptămâni , am constatat că apa din toaletă şi din cada de baie nu se scurge , aşa cum ar fi normal , ba , mai grav , incepe sa refuleze din canalizare ( aşa am crezut iniţial ) , şi am solicitat ajutorul personalului de la Aquacaraş . Dumnealor s-au deplasat şi , cu această ocazie am constatat că nu canalizarea este de vină , ci subsolul blocului , care era plin de dejecţii în stare nu prea fluidă , iar conducta care preia apa menajeră de la palierul pe care locuiesc , la parter , nu are cum să mai preia aceasta apa , deoarece este pur şi simplu întreruptă şi este scufundată în mizerie , care pune capac gurii conductei . Drept urmare , toată mizeria şi tot ce se deversează de la colocatarii mei de la etajele superioare se scurge în locuinţa mea , prin toaletă şi cada de baie .
În aceste condiţii , am chemat în două rânduri , exclusv pe cheltuiala mea , firme care se ocupa cu vitanjarea subsolurilor . Cu toate eforturile lor , m-am impotmolit în punctul în care utilajele aduse nu au mai putut extrage mizeria colmatata din subsol , deoarece acest lucru se poate face doar de catre muncitori echipaţi corespunzător .
Primăria orasului Oraviţa a pus la dispozitie toate cele necesare pentru rezolvarea acestei probleme, dar nu poate da şi oameni care să cureţe mormanul de şerveţele umede şi cârpe , colmatate şi tasate de ani de şile .
Din păcate , colocatarii mei nu vor sa se implice deloc în rezolvarea acestei probleme.
Am incercat sa solicit ajutorul altei firme , care dispune si de muncitori ce ar putea rezolva aceasta problemă , dar costurile depasesc cu mult posibilitatile mele financiare .

Ultima interventie a muncitorilor de la Aquacaraş a lasat o concluzie alarmanta , si anume , ca daca nu curatam subsolul , nu mai pot efectiv locui in propria locuinţă .
După cea de-a doua vitanjare , am chermat un instalator , am cumparat materialele necesare pentru repuinerea conductelor lipsa pe pozitie , tot exclusiv pe cheltuiala mea , dar instalatorul s-a razgandit in ultimul moment , motivând ca locul e prea strâmt şi prea plin de dejecţii .
La ora actuală , continuă sa se scurgă în continuare toate dejecțiile de la toţi locatarii blocului si in scurt timp subsolul se va umple din nou si va necesita curatare iar , si tot asa .
Este un focar de infectie permanent , iar mirosul este ingrozitor , mai ales vara sau atunci când bate vântul .
V-as ruga , daca se poate , sa ma sfatuiti , sa-mi recomandati la ce institutii as putea apela , sau cum as putea proceda pentru a rezolva aceasta problema , pentru a nu ma trezi in imposibilitatea de putea locui in propriul apartament . Nu am stiut de aceasta păroblema in momentul in care am cumparat apartamentul , dar as vrea sa o rezolv .
Problema este rezolvabila , dar ar trebui sa se implice si ceilelti locatari , ei refuza , deoarece pe ei nu ii efecteaza . Insa , in fiecare zi ei contribuie la agravarea acestei probleme , ăe care nu reusesc sa o rezolv , iar cei la care ama pelat , se pare ca nu au mijloace de constrangere pentru ceilalti locatari . Va rog , ajutati-ma cu un sfat .
Va multumesc !
Toate cele bune !
Răspunde
 27-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Buna ziua. Procedura este un pic greoaie dar, merita. Va adresati judecatoriei cu actiune de obligatie a face prin obligati Asociatia de Proprietari sa igenizeze subsolul blocului si sa inlocuiasca revile de la subsol. Ca legialatie puteti folosi dispozitiile LEGEII nr. 230/2007, actualizata 2016, privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, actualizata prin Legea 34/2015 si Legea 277/2015. Ambele completate cu NORMELE METODOLOGICE de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, Actualizate 2016.
Totodata constientizativa vecinii si colocatarii ca o sa se darame blocul pe ei. Toate dejectiile si apa adunata la subsol au mancat si mananca din structura blocului, acesta o sa se surpe si respectiv o sa se darame. Nu o sa stie de unde ce si cum s-a daramat blocul pe ei. Eu in locul dvs asi chema si televiziunile sa filmeze lipsa de responsabilitate si inconstienta acestor colocatari. Atentie - la dosarul cauzei depuneti inclusive chitantele/ facturile cu care ati cumparat material de constructive, ati platit vitanja sau ce alte lucrari ati mai facut in proprietatea comuna a blocului. Totodata depuneti inclusive corespondenta purtata cu Primaria sau Consiliu Local despre acest aspect.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.