Forum avocaţi > Civil

Revendicare imobiliara

25-05-2016
Vizitator
Buna ziua. Am fost data in judecata pentru revendicare imobiliara de un necunoscut. Am consultat dosarul. Exista doar o cerere din partea individului. Problema este ca a cerut certificat pe rol si l-a depus la cartea funciara. Intrebarea mea este: se poate initia o astfel de actiune fara a dovedi ca esti propietarul imobilului pe care il revendici?
Răspunde
 25-05-2016
Str C-tin Aricescu, nr.32, sector 1 Bucuresti
0726287910
office@toadersiasociatii.ro
www.toadersiasociatii.ro
Buna ziua,

Revendicarea este o comparare de titluri de proprietate, urmand ca cel mai caracterizant sa castige. Daca este o cerere fara niciun temei este un abuz si puteti solicita cheltuieli de judecata de la reclamant, dar trebuie studiat dosarul pentru a vedea daca nu este mostenitorul fostului prorietar sau daca nu are totusi legatura cu acest imobil.

Av Oana Toader-Plugariu
SCA TOADER&ASOCIATII
0726287910
www.toadersiasociatii.ro
office@toadersiasociatii.ro
Răspunde
 26-05-2016
Vizitator
Va multumesc . Nu este mostenitor. Nu inteleg cum poate initia o asemenea procedura fara a depune acte doveditoare. La dosar este doar o cerere in care ma cheama in judecata. Presupun ca va urma respingerea acestei cereri. Problema este ca dumnealui se lauda ca o va tine asa intr-o veselie.Adevarul e ca este simplu si ieftin. O simpla cerere si 1 leu.
Răspunde
 26-05-2016
Vizitator
Intrebarea mea era de ce se aproba asemenea cereri? De ce se elibereaza certificat pe rol ,daca nu exista dovezi? Adica daca eu vreau deschid oricand un proces de revendicare imobiliara oricui? Normal ar fi ca asemenea actiuni sa fie aprobate doar daca cel care revendica are un act. Pe mine nu m-a deranjat inca instanta. Dosarul este incomplet si respectivului i-au fost solicitate acte. Dar daca eu as vrea sa imi vand proprietatea maine nu as putea,pentru ca un oarecare a fost luat in seama doar pentru ca a scris o cerere.
Răspunde
 26-05-2016
Vizitator
Elena a scris pe 26-05-2016:
Intrebarea mea era de ce se aproba asemenea cereri? De ce se elibereaza certificat pe rol ,daca nu exista dovezi? Adica daca eu vreau deschid oricand un proces de revendicare imobiliara oricui? Normal ar fi ca asemenea actiuni sa fie aprobate doar daca cel care revendica are un act. Pe mine nu m-a deranjat inca instanta. Dosarul este incomplet si respectivului i-au fost solicitate acte. Dar daca eu as vrea sa imi vand proprietatea maine nu as putea,pentru ca un oarecare a fost luat in seama doar pentru ca a scris o cerere.

Da, dar daca sunteti isteata ii cereti cheltuieli de judecata respectivului, inclusiv daune pentru imposibilitatea de a valorifica proprietatea - dar strangeti dovezi care sa probeze intentia de a vinde in aceasta perioada (antecontract etc.)
Astfel ca respectivul poate iesi destul de sifonat financiar dintr-o cerere de revendicare facuta "aiurea".
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.