Forum avocaţi > Civil

Punere sub interdictie,tutela,curatela

27-05-2016
Vizitator
Buna ziua
Problema mea este urmatoarea:
Tatal meu a suferit un accident cerebral hemoragic in urma caruia a ramas cu sechele grave atat fizice cat si psihice.Are dementa vasculara,este hemiplegic ,memoria este afectata sever,are simptome delirante,halucinatii.Este sub tratament psihiatric.Discernamintul lui este nul.
Este incadrat in grradul de handicap grav cu asistent personal.
Inainte de accident decisesem sa vindem apartamentul dar acum situatia sa complicat
Din cat am inteles trebui deschis un proces in care se cere punerea sub interdictie,in urma evaluarii medicului de la IMNL apoi judecatorul decide punerea su interdictie daca este cazul.
Intrebarile mele sint urmatoarele:
Am nevoie de un avocat specializat in dreptul familiei,civil sau este suficient un avocat din oficiu?
Care este procedura standard?
Ce valoare au taxele pentru curatela,tutela punere sub interdictie?
Care este onorariul (mediu) pentru acest gen de proces si cum se calculeaza?
Din cate am inteles persoanele cu certificat de handicap grav sint scutite de taxa de timbru.Adevarat?
Mai exista si alte taxe?Puteti avansa o suma ca si cheltuiala totala pentru intreg procesul?
Un notar mia spus ca procesul ar putea dura intre 6-12 luni. Confirmati?
Sint pe punctul de a ma angaja ca asistent personal pt tatal meu (momentan nu lucrez.)Legea .art 112 specifica ca cel care solicita tutela trebuie sa fie angajat.E valabil pentru toate cazurile sau este interpretabil?Are insemnatate in fata instantei?
Pentru a cumpara un imobil este necesar acordul instantei tutelare sau acesta este necesar doar la vinzarea imobilului in numele tatalui meu?
Un notar cu care am dscutat ma informat ca doar la vinzarea imobilului este necesara acest acord nu si la cumpararea ulterioara a unui imobil.Din cate mi sa spus este suficienta semnatura mamei mele pentru cumpararea unui imobil pentru parintii mei.Confirmati?
Apreciez daca mi-ati putea raspunde punctual.Va multumesc anticipat
imi puteti trimite oferte de colaborare odata cu raspunsul.
Răspunde
 27-05-2016
Str C-tin Aricescu, nr.32, sector 1 Bucuresti
0726287910
office@toadersiasociatii.ro
www.toadersiasociatii.ro
Buna ziua,

Da procesul ce il veti inainta este acela de punere sub interdictie. Aveti nevoie de avocat in acest sens, iar onorariile variaza si se vor stabili dupa o consultanta juridica prealabila la sediul societatii de avocati. Daca doriti sa va programati aveti datele noastre mai jos

Av Oana Toader-Plugariu
SCA TOADER&ASOCIATII
0726287910
www.toadersiasociatii.ro
office@toadersiasociatii.ro
Răspunde
 27-05-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Doar printr un proces de punere sub interdicție rezolvați. Durează destul de mult un astfel de dosar pt ca se fac cercetari de catre parchet si durează mult si efectuarea expertizei iml.

Onorariile diferă in functie de avocat fiind negociabile.

In astfel de cauze nu se plăteste taxa de timbru.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-11-2017
Vizitator
Buna seara
Rog respectuos sa-mi comunicat daca o persoana adulta cu probleme psihice internata intr-un Centru specializat a fost pusa in anul 2006 sub interdictie prin sentinta judecatoreasca iar persoana respectiva -curatorul a decedat dupa 2 ani . Bolnavul iar trebuie pus sub interdictie judecatoreasca pentru a fi numit un alt curator???.
Va multumesc
Cu respect.
Răspunde
 28-11-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Da trebuie numit un alt curator care sa ii reprezinte interesele.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-11-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Bolnavul este deja pus sub interdicție astfel că nu mai este nevoie de o nouă acțiune având acest obiect. Trebuie doar să solicitaâi instanței să numească un tutore sau să-l înlocuiască.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-11-2017
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns .
Cu respect
Răspunde
 07-01-2023
Vizitator
Cât poate dura o cerere pentru înstrunare imobil pt o persoana pusă sub interdicție și unde pot găsi un model de cerere pt a solicita aprobarea instanței pt înstrăinare.
Mulțumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.