Forum avocaţi > Civil

Mansardare casa fara acordul vecinilor

28-05-2016
Vizitator
Buna ziua,
Am mostenit cu ceva timp in urma o casa formata numai din parter.
Anul acesta m-am hotarat sa o renovez si sa o mansardez. Am vorbit cu un proiectant sa imi faca proiectul de autorizatie de construire si unul din actele necesare pentru aceasta autorizatie de construire este acordul notarial al vecinilor prin care se spune ca sunt de acord cu lucrarile care urmeaza a fi facute.
Pentru a putea face mansarda, trebuie sa inalt peretii casei cu 1 metru.
Vecinii nu sunt de acord ca sa inalt peretii, pe motiv ca o casa mai inalta le-ar tine umbra. Acest lucru nu este tocmai adevarat pentru ca soarele trece pe deasupra curtii respectiv a casei si umbra generata de aceasta are o amprenta foarte mica. Astfel, in cazul ridicarii casei mele cu 1 metru, umbra nici nu ar cobori de pe acoerisul anexelor gospodaresti pe care vecinul le are langa casa mea.
Intrebarea mea ar fi: nu se poate obtine ceva act prin care sa nu mai fie nevoie de acordul vecinului pentru a renova si mansarda casa?
Casa este destul de mica si nu se renteaza sa investesc in renovare daca nu o pot extinde putin.

Multumesc.
Răspunde
 27-07-2016
Iasi
0741905430
office@avocatiasi.eu
www.avocatiasi.eu
Facebook
Daca vecinii nu-si dau acordul de buna voie, puteti sa-i dati in judecata si sa cereti instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de acordul lor. Daca instanta va considera ca refuzul lor este nejustificat atunci veti avea castig de cauza iar hotararea o puteti folosi in loc de acord notarial.

Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu
Răspunde
 27-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Buna ziua.
Aveti posibilitatea sa actionati vecinii in judecata pe obligatia de a face si pe actiune care sa tina loc de accord construire, largire, imaltare imobil. In urma unei expertize instant va admite sau va respinge o astfel de actiune.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-07-2016
Vizitator
ceva de acest gen. doar ca vecinii m-au da in judecata pt a obtine acordul meu pt o lucrare deja facuta si care incalca codul civil. daca decizia e asa "instant" de ce ma mai judec cu ei de aproape doi ani???
Răspunde
 03-06-2020
Vizitator
buna
am achizitionat in septembrie 2019 un apartament intr-un bloc nou.
blocul are 8 apartamente ( 2 la demisol, doua la parter, doua la etajul 1 si doua la etajul 2 )
eu sunt la etajul 2 cu inca un vecin.
blocul are acoperis facut, si toate apartamentele sunt vandute.
acum, dezvoltatorul spune ca vrea sa dea jos acoperisul si sa faca mansarda cu apartamente.
din ce stiu, el nu are inregistrat un astfel de proiect la cadastru.
poate sa faca mansarda fara acordul meu si al vecinului? nou suntem direct.afectati de o eventuala supra inaltare a scarii de bloc.
Răspunde
 04-06-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Daca dezvoltatorul a facut un bloc si a vandut toate apartamentele, eu inteleg ca nu mai are drept de proprietate.
Deci, nu vad cum ar dori sa mansardeze un imobil care nu-i mai apartine, nici terenul, nici cladirea.
Fara acordul proprietarilor nu poate face nimic.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Locatar Bloc Nou a scris pe 03-06-2020:
buna
am achizitionat in septembrie 2019 un apartament intr-un bloc nou.
blocul are 8 apartamente ( 2 la demisol, doua la parter, doua la etajul 1 si doua la etajul 2 )
eu sunt la etajul 2 cu inca un vecin.
blocul are acoperis facut, si toate apartamentele sunt vandute.
acum, dezvoltatorul spune ca vrea sa dea jos acoperisul si sa faca mansarda cu apartamente.
din ce stiu, el nu are inregistrat un astfel de proiect la cadastru.
poate sa faca mansarda fara acordul meu si al vecinului? nou suntem direct.afectati de o eventuala supra inaltare a scarii de bloc.

Pentru efectuarea constructiei si pentru obtinerea autorizatiilor necesare, dezvoltatorul are nevoie de acordul proprietarilor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-01-2024
Vizitator
Buna ziua!
Am o casa la tara,inalta la interior de 2.20cm. Avand o suprafata mica vreau sa -i maresc inaltimea din interior cu 30 de centimetri fara sa modific arhitectura acoperisului(doar inalt peretii si repar acoperisul)
imi trebuie autorizatie pentru aceasta lucrare?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.