Forum avocaţi > Civil

Certificat de Urbanism

30-05-2016
Vizitator
Buna ziua,

In anul trecut am primit o amenda pentru construirea unei Terase/Acoperis pe propria casa.
Am platit amenda.
Acuma primaria insista sa obtin 'acordul vecinilor mei'.Vecinii mei refuza sa-si deie acordul.

Vrea sa mentionez ca inainte de a face aceasta noua terasa/acoperis am facut o extindere a casei existente pentru care am 'acordul vecinilor', acest acoperis/terasa este peste extinderea ptr care am acordul vecinilor.

Acuma situatia este ca unul din vecini refuza sa-mi deie acordul (sa certat cu mine)cu toate ca 'acordul' pentru extindere a ramas valabil pentru orce constructie.

Momentan ambii vecini de ai mei au facut 'constructii' ilegale fara certificate de urbanism si nici nu au fost amendati cum am fost eu.

Intrebarea mea este urmatoarea :

-vecinii au construit fara aprobarea mea si nici nu mi sa cerut acordul -eu ma consider 'discriminat' de primarie pentru ca a trebuit sa platesc o amenda si pentru ca mie nu mi sa cerut 'acordul' pentru constructiile vecinilor.Rog sa ma sfatuiti cum sa procedezi ca sa fiu compensate sau sa-i oblig pe vecini sa imi deie acordul.

Mentionezi ca as dori in cazul in care dau in judecata primaria sa-i oblig si pe vecini sa anexeze fiecare 'cartea funciara' care clar reflecta constructiile facut de vecini fara 'certificate de urbanism'.

Astept sfatul DVS
Răspunde
 01-06-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
va trebui sa va judecati cu primaria pentru anularea procesului-verbal si totdeodata sa aratati primariei faptul ca nu v-ati dat acordul pentru constructiile vecinilor, fie sa somati vecinii sa desfiinteze constructiile ridicate fara acordul dvs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-06-2016
Vizitator
Apreciez si multumesc pentru sfatul/raspunsul trimis.
As dori sa-mi spuneti daca pot sa somezi 'personal' pe primar si arhitectul sef a primarie in acelasi dosar de judecata pentru 'discriminare'??

cu stima,
V
Răspunde
 01-06-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Pentru "discriminare" nu-l somezi, ii faci sesizare la consiliul discriminarii si apoi in instanta.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-06-2016
Vizitator
Sincer, sint impresionat de profesionalismul rospunsului primit si pentru care va multumesc.

Eu traiesc in strainatate si era complicate situatia in care ma aflu.

Acuma din experientza DVS in ce ordine e preferabil sa actionez :

-1.Somatia vecinului
-2 Somatia primariei
-3 Somatia vecinului si a primariei
-4 Adresa de discriminare la Consiliu

Multumesc inca odata pentru clarificarea 'complicatiei' in care ma gaseam

V
Răspunde
 01-06-2016
Vizitator
In principiu vreau ca vecinul meu, 'voluntar' (adica sa-l trezim la realitatea situatie)si sa-mi ofere acordul pentru noua 'constructia a terasei/acoperisului' pe care am facut deasupra casei, pe care am extins/marit ( pentru extindere am aprobarea notariala a vecinului).

Daca somez vecinul, sa fie clar pentru el, ca e un process pe care 'vecinul nu are sanse' sa cistige in instantza, fiindca nici-una din constructiile facute de vecini nu are un 'certificate de urbanism'.

cu stima,
Victor
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.