Forum avocaţi > Civil

Mostenire

30-05-2016

Buna seara, sunt din Bucuresti si am 18 ani. As avea o intrebare: tatal meu este pensionat pe caz de boala si in urma cu cateva luni a fost in coma. Acum doreste sa ma treaca succesor al unui cont bancar. Ce drept am eu asupra acelui cont daca mai am 4 frati vitregi? imi poate face act de vanzare cumparare pe apartament fara a fii nevoie sa rulez banii prin banca? Va multumesc.
Răspunde
 31-05-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Potrivit legislației din România, oricine poate dispune cum dorește de bunurile sale, poate lăsa testament, în favoarea unuia din copii în defavoarea celorlalți în limita cotității disponibile , fără a încălca rezerva succesorală .
Intre d-voastră și tată poate exista un contract de vânzare-cumpărare asupra apartamentului, însă, pentru imobile se cere încheierea în forma autentică, ceea ce presupune vizita la notar. E dificil in atare conditii sa nu existe rulaj prin bancă.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-05-2016
Str C-tin Aricescu, nr.32, sector 1 Bucuresti
0726287910
office@toadersiasociatii.ro
www.toadersiasociatii.ro
Avand in vedere ca mai are copii acestia pot ataca ulterior actul considerand ca este o donatie deghizata. Donatia este revocabila atunci cand ai unul sau mai multi copii.

Av Oana Toader-Plugariu
SCA TOADER&ASOCIATII
0726287910
www.toadersiasociatii.ro
office@toadersiasociatii.ro
Răspunde
 31-05-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuie să luați în considerare boala de care suferă deoarece este o problemă dacă este vorba despre o afecțiune care pune în discuție discernământul.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.