Buna ziua, Am un apartament mostenit in 2009 dupa decesul mamei. Am incredintat cheia doamnei administratora in 2011 pentru supraveghere. In 2014, am venit in vizita cu probleme de sanatate si am gasit apartamentul ocupat de ea si sotul ei. Mobila era mutata la subsol, in casa fiind mobila ei. A spus ca vecinul de deasupra a inundat in 2013 si ca s-a spart un calorifer, reparatii pentru care eu am platit. De asemena, a spus ca motivul mutarii ei este ca a vandut apartamentul ei de la etajul 5 si nu a avut unde sa mearga pana la achizitioarea unui alt apartament. M-a rugat insistent sa o inteleg si sa o gazduiesc pana la sfarsitul lunii august promitand ca va plati la intretinere. Eu am acceptat deoarece eram bolnava si nu ma puteam ocupa de aceste probleme. Am verificat facturile : toate erau la zi. In luna august, m-a rugat sa mai prelungesc pana in primavara anului 2015. In aprilie 2015, am venit din nou in tara pentru a clarifica situatia si a spus ca nu poate pleca, si am convenit sa intocmim un contract de comodat pe o perioada de 3 ani. Deoarece, eu urmam sa ma operez in luna iulie la glanda tiroida. Am verificat inca odata facturile, totul era la zi. Am convenit o chirie de 200 euro pe luna si am imputernicit o persoana cunoscuta de mine ca sa se ocupe in continuare de verificari si de inregistrarea contractului la circa financiara. Dupa 2 luni, a inceput sa plateasca cu intarziere chiria, iar persoana imputernicita m-a amanat cu inregistrarea contractului spunand ca nu e nevoie. In ianuarie, am rugat sa verifice facturile si sa inregistreze contractul si a spus ca o va face, dar nu a fost. Familia nu a mai platit chirie din aprilie pana astazi, spunand ca nu au primit salariu nici pensia. Persoana imputernicita le-a dat de 2 ori telefon rugandu-i sa plateasca. Si de asemena, a fost in bloc sa verifice daca sunt datori. Mi-a spus ca sunt 1533 lei de plata abea acum in luna iunie. Eu am luat legatura cu presedintele blocului care mi-a spus ca sunt litigii in bloc din anul trecut : administratora a incasat de la toti locatarii intretinerea din septembrie 2014 si nu a achitat utilitatiile, si ca oameni au ramas fara apa calda si caldura toata iarna, fiind in judecata cu ea. Abia acum in iunie a predat cheile de la administratie, si de la alte apartamente, cat si registrele de la administratie, fiind demisa din functie. Contractul de inchiriere intre mine si ea a fost anulat de comun acord la sfarsitul lunii aprilie, dupa 30 de zile de neplata, spunand ca va elibera apartamentul, ceea ce nu a facut amanand situatia. Intrebarea mea este : cum trebuie sa procedez pentru a evacua aceasta familie si de asemenea cum voi proceda cu inregistrarea si cu plata in intarziere a contractului la circa financiara? Care ar fi penalitatiile pe care trebuie sa le suport? Multumesc anticipat pentru raspuns. |
|