Forum avocaţi > Civil

Evacuarea chiriasilor pentru neplata

14-06-2016

Buna ziua,

Am un apartament mostenit in 2009 dupa decesul mamei. Am incredintat cheia doamnei administratora in 2011 pentru supraveghere. In 2014, am venit in vizita cu probleme de sanatate si am gasit apartamentul ocupat de ea si sotul ei. Mobila era mutata la subsol, in casa fiind mobila ei. A spus ca vecinul de deasupra a inundat in 2013 si ca s-a spart un calorifer, reparatii pentru care eu am platit. De asemena, a spus ca motivul mutarii ei este ca a vandut apartamentul ei de la etajul 5 si nu a avut unde sa mearga pana la achizitioarea unui alt apartament. M-a rugat insistent sa o inteleg si sa o gazduiesc pana la sfarsitul lunii august promitand ca va plati la intretinere. Eu am acceptat deoarece eram bolnava si nu ma puteam ocupa de aceste probleme. Am verificat facturile : toate erau la zi. In luna august, m-a rugat sa mai prelungesc pana in primavara anului 2015. In aprilie 2015, am venit din nou in tara pentru a clarifica situatia si a spus ca nu poate pleca, si am convenit sa intocmim un contract de comodat pe o perioada de 3 ani. Deoarece, eu urmam sa ma operez in luna iulie la glanda tiroida. Am verificat inca odata facturile, totul era la zi. Am convenit o chirie de 200 euro pe luna si am imputernicit o persoana cunoscuta de mine ca sa se ocupe in continuare de verificari si de inregistrarea contractului la circa financiara.
Dupa 2 luni, a inceput sa plateasca cu intarziere chiria, iar persoana imputernicita m-a amanat cu inregistrarea contractului spunand ca nu e nevoie. In ianuarie, am rugat sa verifice facturile si sa inregistreze contractul si a spus ca o va face, dar nu a fost. Familia nu a mai platit chirie din aprilie pana astazi, spunand ca nu au primit salariu nici pensia. Persoana imputernicita le-a dat de 2 ori telefon rugandu-i sa plateasca. Si de asemena, a fost in bloc sa verifice daca sunt datori. Mi-a spus ca sunt 1533 lei de plata abea acum in luna iunie. Eu am luat legatura cu presedintele blocului care mi-a spus ca sunt litigii in bloc din anul trecut : administratora a incasat de la toti locatarii intretinerea din septembrie 2014 si nu a achitat utilitatiile, si ca oameni au ramas fara apa calda si caldura toata iarna, fiind in judecata cu ea. Abia acum in iunie a predat cheile de la administratie, si de la alte apartamente, cat si registrele de la administratie, fiind demisa din functie. Contractul de inchiriere intre mine si ea a fost anulat de comun acord la sfarsitul lunii aprilie, dupa 30 de zile de neplata, spunand ca va elibera apartamentul, ceea ce nu a facut amanand situatia.
Intrebarea mea este : cum trebuie sa procedez pentru a evacua aceasta familie si de asemenea cum voi proceda cu inregistrarea si cu plata in intarziere a contractului la circa financiara? Care ar fi penalitatiile pe care trebuie sa le suport?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspunde
 14-06-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Pentru a o evacua din apartamentul dvs. va trebui mai intai sa obtineti o hotarare judecatoreasca de evacuare. Apoi in baza acelei hotarari, o veti putea obliga cu politia, daca refuza in continuare, sa paraseasca imobilul.
In ceea ce priveste inregistrarea contractului la administratia financiara, este discutabil, deoarece nu sunteti lamurita ce fel de contract ati incheiat: de comodat sau de inchiriere.
Este diferenta intre ele: contractul de comodat, presupune folosinta gratuita si nu se inregistreaza la administratia financiare; cel de inchiriere presupune plata unei chirii, se inregistreaza la administratia financiara, se achita taxe procentuale conform chiriei trecute. Pentru inregistrarea tardiva a contractului se plateste amenda si nu penalitati.

Pentru deplina edificare a dvs. ar fi indicat sa consultati un avocat caruia sa-i prezentati contractul incheiat.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-06-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Se poate formula o acțiune de evacuare prin procedura simplificată.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-06-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand va trebui formulata in instanta o actiune de evacuare. In ceea ce priveste inregistrarea acestui contract, trebuie vazuta forma contractului si obiectul acestuia. Daca ati incheiat un contract de inchiriere, va puteti adresa instantei civile pentru recuperarea sumelor restante.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-06-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca nu părăsesc părăsesc de buna voie imobilul doar printr o hotarare judecatoreasca obtineti evacuarea, eventual cu daune pt zile de întârziere.

In plus tb sa fiti atenta si pe cine imputerniciti sa va reprezinte pt ca se pare ca persoana precedenta nu a respectat mandatul acordat si dvs nu l ati tras la răspundere.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.