Forum avocaţi > Civil

Anulare certificat de moștenitor

19-06-2016
Vizitator
Bună ziua. ..in anul 1999 bunicii mei au dat mamei mele casa,anexe gospodărești și pământ făcând contract de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager .În anul 2001 mama mea a decedat iar bunicii au hotărât să facă un certificat de moștenitor mie și surorii mele minore la aceea vreme amândouă având părți egale și rămânând în grija bunicilor după moartea mamei. În urmă cu 2 ani a murit bunicul rămânând doar bunica în viață. .de care mă ocup doar eu si o întrețin și în prezent cu bani și toate cele necesare. Sora mea s a măritat și nu o mai interesează deloc de bunica nici măcar să o viziteze nicidecum să o mai ajute cu ceva. Bunica sa hotărât să strice certificatul de moștenitor și să mi dea tot mir este posibil și dacă da Cum ar trebui procedat? Va mulțumesc pentru timpul acordat
Răspunde
 20-06-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Certificatul de mostenitor este emis de catre notarul public, iar orice persoana care se simte vatamata in drepturile sale prin mentiunile cuprinse in acest act, poate cere anularea acestuia. Mostenitorii nu pot cere anularea decat daca fac dovada unui viciu de consimtamant sau a unui motiv de nulitate absoluta( frauda la lege, cauza ilicita, obiect ilicit etc.). Din ceea ce expuneti, opinia mea este ca, bunicii au facut probabil fie un testament, fie un contract de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere, fie o donatie , situatii in care problema se pune altfel, acestea fiind supuse revocarii sau rezolutiunii ( depinde de caz).

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.