|
21-06-2016 |
 | Noemi
|
| Buna seara, as dori daca se poate sa va cer un sfat, mama mea a divortat de tatal meu iar tribunalul a hotarat sa-i revina mamei toate bunurile inclusiv casa deoarece mama a fost favorizata in caz avand si doi copii pe care practic i-a crescut singura, a platit ratele la casa, era singura intretinatoare a familiei, tatal meu nu a vrut sa faca nici un partaj, intre timp s-a imbolnavit si a decedat la 3 ani de la divort, acum mama mea doreste sa vanda casa dar nu a facut succesiune, as vrea sa va intreb in cazul de fata mai este necesar sa faca succesiune sau nu. Va multumesc | |
|
|
|
22-06-2016 |
| Buna ziua, ar fi util sa precizati anul in care a intervenit divortul precum si anul in care a fost achizitionat imobilul: cand s-a inceput platirea ratelor si cand s-au terminat de platit. Exprimarea dvs. este putin neclara! Banuiesc ca prin expresia folosita: " tribunalul a hotarat sa-i revina mamei toate bunurile" va referiti la un drept de folosinta si nu un drept de proprietate. Teoretic, nu ar avea ce succesiune sa faca mama dvs. dupa tata, atat timp cat la momentul decesului acestuia, ei erau deja divortati. Succesiunea dupa tata puteti sa o faceti dvs. dar nu mama. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
22-06-2016 |
 | Noemi
|
| Buna dimineata, divortul a fost in anul 1997 iar apartamentul a fost achizitionat in 1972 ratele au fost platite de mama timp de 25 de ani deoarece tatal meu nu avea un seviciu stabil, fiind alcolic el schimba mereu locul de munca si la fiecare loc de munca rezista cateva luni apoi iar nu mai lucra. Iar ratele pentru casa se retineau direct din salariul mamei. Multumesc | |
|
|
|
22-06-2016 |
| Ce inseamna : "a fost achizitionat " ???? ... care este modalitatea juridica in care a "fost achizitionat" ???? Care a fost anul in care s-au terminat ratele de platit? Din cate stiu, inainte de 1990, apartamentele erau primite de la stat si se platea o chirie modica catre stat; ulterior anului 1990 toata lumea ce detinea un astfel de apartament si au dorit sa nu mai stea cu chirie, l-au cumparat de la stat, in rate, pe o perioada de 10-20-25 de ani. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
22-06-2016 |
 | Noemi
|
| Scuze poate nu m-am exprimat corect, l-au cumparat impreuna cu un credit de la CEC, au platit un avans , restul de rate fiind retinut din salariul mamei, pe actul de proprietate figureaza amandoi, dar repet statul nu avea cum sa-i retina din salariu pentru schimba mereu locul de munca si nu rezista mai mult de cateva luni la un loc dunca. Multumesc | |
|
|
|
20-08-2016 |
 | Mion Vizitator |
| Buna ziua, am o problema legata de o succesiune, bunica din partea mamei a decedat anul trecut, mama este decedata de 3 ani, mostenitori bunicii sunt cei 4 copii prin care unul e reprezentat de mine prin mama. Problema pe care o am este urmatoarea as vrea sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia in care au aparut certuri legate de sccesiune si nu numai atat moi ceilalti mostenitori de drept nu mai avem dreptul sa venim in curtea bunicii de al vedea pe bunicul care este in viata pentru ca nu avem dreptul. De mentionat ca cel (unchiul) care s-a instalat imediat dupa moartea bunicii este un orasean cu fumuri si care crede ca totul i se cuvine motivand ca atat timp cat are grija ce bunicul el trebuie sa mosteneasca. Inafara de lucrul asta am incercat odata sa intru in curte si am fost luat la bataie si mi-a zis ca nu am ce cauta. Am fost la politie iar acestia ne-au amendat pe amandoi pentru tulburarea linistei. Va rog sa ma sfatuiti cum pot proceda sa intru in curte si sa pot sa-mi vad bunicul. Multumesc | |
|
|
|
20-08-2016 |
| Prima data va trebui sa dezbateti succesiunea de pe urma bunicii decedate. Apoi, veti putea sa solicitati unchiului sa va permita sa intrati in curte. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |