|
22-06-2016 |
 | Maria Vizitator |
| Buna ziua! Locuiesc in strainatate, iar acum, eu si fratele vitreg, dorim sa facem acte de succesiune al apartamentului ramas in urma decesului tatalui meu si al mamei mele vitrege. Am folosit informatiile de pe site-ul dumneavoastra pentru a intelege ce este nevoie pentru a deschide o procedura de succesiune. Un avocat din Romania (pe care consider sa-l imputernicesc sa me reprezinte ), caruia i-am trimis detalii legate de suprafata imobilului, si calculele ce le-am facut facut folosind calculatorul Taxe notariale 2016, mi-a trimis urmatorul raspuns: "Bună ziua. Am primit mesajul dvs,constat că sunteți foarte bine documentat.Eu am discutat cu fratele dvs,i-am explicat că este necesar să fie deschisă succesiunea,i-am comunicat actele care trebuiesc depuse.În principiu este posibilă reprezentarea dvs. de către o altă persoană,pe baza unei procuri notariale.Pot să vă reprezint.Valoarea apartamentului se stabilește prin acordul părților,sau prin expertiză,ori se poate lua în calcul valoarea de impozitare de la direcția fiscală.Taxele succesorale se compun din :taxa pe moștenire, onorariul notarial,onorariul avocațial.Ele se stabilesc de către notar.În momentul de față nu se poate face niciun demers până la deschiderea succesiunii .Succesiunea se deschide de către oricare succesor.Eu am comunicat fratelui dvs care sunt acele necesare.După ce se prezintă cu aceste acte voi deschide dosarul succesoral iar până la primul termen stabilit de către notar puteți depune procura de reprezentare. ." As dori sa inteleg de ce dumneavoastra nu mentionati nimic despre taxa de mostenire si onorariul avocatial. De asemeni forma in care se stabileste valoarea apartamentului, difera de informatiile de pe site (grila notariala). Dupa cate am citit, succesiunea se poate deshide la Tribunal sau la Notar. Informatiile avocatului au creat un pic de confuzie. Va multumesc anticipat pentru clarificari. | |
|
|
|
22-06-2016 |
 | Av. Nelson Denisa Vizitator |
| Este simplu, succesiunea se poate dezbate: - la notariat, daca va intelegeti cu ceilalti mostenitori cu privire la cotele ce va revin. - la tribunal, insa este recomandat sa o faceti doar cand nu va intelegeti cu ceilalti mostenitori deoarece este mult mai scump ca la notar. Pentru dezbaterea succesiunii la notar nu se plateste onorariu avocatial. Daca avocatul va cerere o suma de bani, aceea este plata pentru ca va reprezinta pe d-vs la notariat, nu face parte din taxele notarului pe succesiune. Pe notar nu il intereseaza daca vine un avocat, o alta persoana imputernicita sau vin mostenitorii personal. La onorariul avocatului pentru reprezentare va intelegeti d-vs cu acesta. Vazand forma incalcita in care acesta v-a trimis informatiile, voit sau nu, ar fi bine sa incercati sa luati legatura cu un altul. | |
|
|
|
23-06-2016 |
 | Dana Vizitator |
| Maria a scris pe 22-06-2016: De asemeni forma in care se stabileste valoarea apartamentului, difera de informatiile de pe site (grila notariala). Valoarea apartamentului conform grilei notariale in vederea calcularii taxelor pentru succesiunea notariala. Cine va spune altceva vorbeste prostii. | |
|
|
|
23-06-2016 |
 | Danielbulcu@yahoo.com Vizitator |
| Buna ziua, Am avut un proces cu primaria pentru o amenda, ieri fiind ultima infatisare. Presedintele curtii mi-a zis ca o sa primesc decizia acasa. Va rog sa-mi spuneti, daca la aceasta ultima infatisare nu a fost prezent avocatul primariei, sunt sanse sa primesc decizie favorabila? Precizez ca ieri am fost si cu martorii mei si am avut depuse probe foto/video. Ma intreb daca au renuntat la proces, deoarece ma asteptam sa se prezinte si sa conteste probele sau ceea ce declara martorii mei? Multumesc. | |
|
|
|
23-06-2016 |
 | Consuela Scarlat ✓ Bucuresti 0724246364 consuela_scarlat@yahoo.com
|
| Daca partea adversa nu s-a prezentat la proces, nu inseamna ca acestia au renuntat. Doar prin neprezentarea partii adverse nu se castiga un proces. Judecatorul va tine cont de intreg probatoriu administrat in momentul in care va pronunta solutia, inclusiv de martorii si probele depuse de catre dumneavoastra | In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos Av Consuela Scarlat tel 0724.24.63.64 contact@avocatscarlat.ro http://avocatscarlat.ro/ | |
|
|
|
|
23-06-2016 |
 | Maria Vizitator |
| Va raman profund recunoscatoare pentru sfat! | |
|
|
|
23-11-2017 |
 | Marinescu Corina Vizitator |
| Buna seara!In cazul unei deschideri de succesiune in instanța se poate face și fără actele de proprietate ,din cauza neînțelegerii între părți ,eu nu dispun de actele de proprietate asupra bunurilor!Actele de proprietate ale bunurilor fiind la soția tatălui meu decedat!Se poate cita in instanța sa se prezinte cu actele!Aceasta nu are interes sa deschidă succesiunea căci sta in casa ,iar eu nu stau,eu dorind partea ce mi se cuvine,eu neînțelegând-ma cu soția tatălui meu decedat! Va multumesc | |
|
|
|
24-11-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Marinescu Corina a scris pe 23-11-2017: Buna seara!In cazul unei deschideri de succesiune in instanța se poate face și fără actele de proprietate ,din cauza neînțelegerii între părți ,eu nu dispun de actele de proprietate asupra bunurilor!Actele de proprietate ale bunurilor fiind la soția tatălui meu decedat!Se poate cita in instanța sa se prezinte cu actele!Aceasta nu are interes sa deschidă succesiunea căci sta in casa ,iar eu nu stau,eu dorind partea ce mi se cuvine,eu neînțelegând-ma cu soția tatălui meu decedat! Va multumesc Buna ziua, Da se poate deschide o actiune in instanta si in cadrul acesteia se poate solicita instantei sa-i puna in vedere partii adverse sa prezinte documentele pe care doar acea persoana le detine. Totusi, actele de proprietate pentru un imobil se regasesc si in arhiva OCPI (biroul de carte funciara) de la locul situarii imobilului. Daca actele de proprietate asupra imobilului sunt inscrise in CF le puteti obtine de acolo, iar instanta va poate respinge cererea pe motiv ca aveti posibilitatea de a le obtine de acolo. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
24-11-2017 |
 | Av. Raluca Ifrim ✓ Bucuresti 0736423312 (Doar pt. programări) av.ralucaifrim@yahoo.com
|
| Marinescu Corina a scris pe 23-11-2017: Buna seara!In cazul unei deschideri de succesiune in instanța se poate face și fără actele de proprietate ,din cauza neînțelegerii între părți ,eu nu dispun de actele de proprietate asupra bunurilor!Actele de proprietate ale bunurilor fiind la soția tatălui meu decedat!Se poate cita in instanța sa se prezinte cu actele!Aceasta nu are interes sa deschidă succesiunea căci sta in casa ,iar eu nu stau,eu dorind partea ce mi se cuvine,eu neînțelegând-ma cu soția tatălui meu decedat! Va multumesc Buna ziua, Puteti solicita ca sotia supravietuitoare sa depuna actele de proprietate pe care le detine in baza art. 293 NCPP. | Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta) tel: 0736.423.312 Doar pentru programari e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-11-2017 |
| La notariat fiecare parte îți plătește propriul avocat, iar onorariul se stabilește în urma înțelegerii dintre avocat și client. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |