Forum avocaţi > Civil

Nemlămuriri în privința drumului

23-06-2016

Bună seara!
Înainte de toate îmi cer scuze dacă nu am ales categoria adecvată pentru întrebarea aceasta însă mi-am făcut cont doar azi.
Am două întrebări pentru dumneavoastră și aș fi recunoscător dacă m-ați putea lămuri.
Am un bazin de apă pe proprietatea mea privată din care mă alimentez. Sub bazinul de apă este cale de talpă (trecută la Cartea Funciară), nicidecum pentru folosirea de către utilajele mari.
Pun această întrebare deoarece azi a trecut pe respectivul drum taful primăriei, sub el făcând un șanț cu roata. Sunt foarte nedumerită deoarece apa din bazin o ia pe șanț la vale și ajunge la țeava de apă (din bazinul meu).
Are cumva drept primăria pentru a folosi acest drum în scop propriu (și de a-mi afecta țevile de alimentare cu apă de la bazin)?
Sau îl poate trece ca și drum comunal (fără știrea mea), fiind proprietatea mea privată atât deasupra cât și dedesubtul bazinului?

De asemenea, există un drum comunal dinjos de casă. Are permisiunea vreo persoană să blocheze accesul prin poziționarea unei porți de-a lungul drumului, atât de mare încât să nu se poate nicicum intra pe respectivul drum (poarta fiind foarte grea)?
Vă mulțumesc anticipat!
Răspunde
 24-06-2016
Iasi
0741905430
office@avocatiasi.eu
www.avocatiasi.eu
Facebook
Buna ziua,
Acel drum de acces pe unde a trecut taful primariei este proprietate privata a d-voastră? daca da, atunci nu, taful Primăriei nu avea dreptul de a trece pe acolo fără acordul d-voastra. Puteti să le cereti daune pentru prejudiciile cauzate.
Nici o persoană nu are dreptul de a bloca vreun drum comunal (proprietatea statului). Puteti face sesizare la Primărie pentru a obliga persoana sa-si ridice poarta si să elibereze drumul.

Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.