Forum avocaţi > Civil

Nelămuriri legate de dreptul de proprietate

23-06-2016

Bună seara!
Înainte de toate îmi cer scuze dacă nu am ales categoria adecvată pentru întrebarea aceasta însă mi-am făcut cont doar azi.
Am o întrebare pentru dumneavoastră și aș fi recunoscător dacă m-ați putea lămuri.
Taică-meu vitreg a construit o casă în jurul anului 2000. Pentru ai construi-o a avut cota 1/3. A fost nevoie de acordul a doi unchi a lui de a-și da abzicerea pentru a-și construi casa. Acest lucru s-a întâmplat la primăria Comunei Mogoș prin intermediul unei scrisori.
În momentul de față, scrisoarea nu mai există la primărie.
Un unchi a decedat anul trecut iar celălalt nu mai recunoaște cum că și-ar fi dat acordul să construiască, casa respectivă, locul fiind al lui, spunându-i să-i dea întreaga sa avere primită de la mama lui (1.5 ha) , el excluzându-l ca fiindu-i nepot cu drepturi egale și casa să o strice deoarece e pe locul lui.
Totodată acesta îl șantașează pe taică-meu cum că i-ar fi trimis niște bani în timp ce el (taică-meu) a făcut armata. El are ca dovadă toate chitanțele respective pe care i le re-arată ca urmare a șantajului.
După armată, el a lucrat la respectivul unchi timp de 9 ani de zile (lucru nejustificat însă prin vreun document oficial).
Înainte de a-și construi casa, taică-meu a fost la o expertă, care i-a făcut o expertiză însă nu deține niciun act doveditor.
Aștept răspunsuri și/sau
Răspunde
 24-06-2016
Iasi
0741905430
office@avocatiasi.eu
www.avocatiasi.eu
Facebook
Nu se întelege foarte bine problema d-voastra.
Sa înteleg ca pe terenul cu casa erau coproprietari toti cei 3 frati. Atunci tatal d-voastra să ceara partajarea terenului si atribuirea lui in natura a lotului de teren unde se afla casa construita de el, sau (daca nu se poate partaja in natura) să i se atribuie lui tot terenul iar tatal să platească sultă catre frati, contravaloarea cotei lor din teren.
Chiar daca i-ar fi dat o suma de bani tatalui în timpul armatei, acea suma s-a prescris in 3 ani, deci solicitarea de restituire vine prea tarziu.

Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.