Forum avocaţi > Civil

Modificare legislativa

26-06-2016
Vizitator
Modificarea unei legi de catre parlament, poate anula o hotarare judecatoreasca definitiva ?
Nu se incalca separatia puterilor in stat ?
Răspunde
 26-06-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Legea civila are efect doar pentru viitor. Legea nu retroactiveaaza.

Deci, modificarea unei legi de catre parlament, va avea efecte numai pentru viitor. Nu va avea efect asupra unei cauze deja judecate.

Prin asa ceva, nu se incalca separatia puterilor in stat... alte "obiceiuri" vizeaza incalcarea separatiei puterilor in stat!! :(

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-06-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca exista o hotarare definitiva ea nu mai poate fi schimbata ca urmare a modificarilor legislative.

Chiar si atunci cand modificarea legislativa intervine cand procesul este in curs, ea nu se poate aplica decat pt viitor pt ca legea civila nu retroactiveaza (sunt si exceptii dar nu cred ca va incadrati).

Dati ne mai multe amanunte despre situatia dvs.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-06-2016
Vizitator
Multumesc pentru raspunsuri.
Situatia este un mult mai complicata.
Sunt multi termeni din legislatia pensiilor publice.
Incerc sa simplific cat pot datele:
Mi-am deschis drepturile la pensie in anul 1999 pe legea 3/1977 lucrand aproape 29 de ani in grupa I
Incepand cu 01/04/2001 prin intrarea in vigoare a legii 19/2000 mi s-a stabilit un punctaj mediu anual prin raportarea la un stagiu complet de 30 de ani.
In acest an am obtinut in instanta prin hotarare definitiva un stagiu complet de 20 de ani reglementat de art.14 din legea 3/1977 asa cum a stabilit ICCJ prin Decizia nr.11/2015 si cu punere in plata din septembrie 2012(+ termenul general de prescriptie).
In aceste conditii mi se va recalcula pensia in baza art.169^1 din legea 263/2010 in forma stabilita de legea 192/2015.
Aici se precizeaza (alin.(3) ca punctele suplimentare se adauga la cele existente, iar la determinarea punctajului mediu anual se va utiliza stagiul complet din anexa nr.5. adica 34 de ani si 4 luni(in cazul meu).
Adica ar trebui sa-mi scada cuantumul pensiei cu aproximativ 20%.
Tot in aceasta lege 192/2015 alin.(4) se precizaeza ca in acest caz voi ramane cu punctajul mediu anual si cuantumul pensiei in plata.

In concluzie:
Astept sa vedem cum mi se va face aceasta recalaculare.
La ce stagiu complet mi se va raporta punctajul mediu anual.
20 de ani fixati de Instanta, sau 34 de ani si 4 luni din anexa nr.5 din legea 263/2010.

Si eu cred ca voi ramane cu 20 de ani, dar sa vedem cum se aplica legea.
Nu a sosit inca aplicatia informatica.
Aceasta va rezolva problema.

Pe aceasta tema am urmatoarele interventii:
2 la Guvern
2 la Ministerul Muncii
3 La CNPP
1 La Casa Locala

Asa cum spuneam este greu de explicat.
In aceste conditii nu este nevoie de un raspuns.
Astept informatii de la insitutiile statului.
Răspunde
 27-06-2016
Vizitator
Pe scurt:
Am stagiul complet de cotizare de 20 de ani castigat definitiv in Instanta.
Se poate modifica (creste) acesta la 34 de ani si 4 luni prin aplicarea art.169^1 alin.(3) din legea 263/2010 in forma prevazuta de legea 192/2015 ?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.