Forum avocaţi > Civil

Solutie dosar. Am castigat sau nu?

05-07-2016

Buna ziua,
Am facut apel pt o executare silita. Procesul s-a incheiat si a fost data o solutie. Poate e simplu de interpretat pt un avocat, dar mult mai dificil pt mine.
E vorba de: "Dosar nr. 14376/233/2015 inregistrat la Judecatoria Galati" Cu toate ca solutia s-a dat la Tribunalul galati si l-am gasit online pe http://infodosar.ro
Pt usurinta dau copy-paste la solutie aici:

"Data: 2016-06-30 Ora: 8:30
Complet: C2A
Solutie: Admitere apel Pronuntata in data de 2016-06-30
Solutia pe scurt: Admite apelurile. Schimbă în tot încheierea nr. 4476/30.12.2015, pronunţată de Judecătoria Galaţi, în sensul că: Admite excepţia prescripţiei dreptului de a cere executarea silită. Admite contestaţia la executare formulată de apelanta-contestatoare SC BLISTEX V.N.S. SRL în contradictoriu cu intimaţii Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” şi Irofte Dumitru Daniel. Anulează actele de executare silită efectuate în dosarul de executare nr. 494/2015 al BEJ Postelnicu Ştefan. Respinge ca nefondată cererea apelantei-contestatoare SC BLISTEX V.N.S. SRL de obligare a intimaţilor la plata cheltuielilor de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.06.2016.
Tip solutie: Hotarare"

Eu sunt Irofte Daniel. Nu firma Blistex. Solutia e ca nu mai trebuie sa platesc nici eu sau doar firma a fost scutita de plata?
Multumesc anticipat!
Răspunde
 06-07-2016
Iasi
0741905430
office@avocatiasi.eu
www.avocatiasi.eu
Facebook
Probabil d-voastra nu ati fcut contestatie la executare sau nu ati facut apel.
Ar trebui vazuta si hotararea judecatoriei.

Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu
Răspunde
 06-07-2016

Multumesc pt raspuns!

Am facut apel.
"Partile din dosar si Calitatea acestora:
Apelant Reclamant - SC BLISTEX V.N.S. SRL
Intimat Parat - SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ "SF. APOSTOL ANDREI"
Apelant - IROFTE DUMITRU DANIEL"

Spitatul cerea banii de la mine si de la firma. Pt un accident auto, eu fiind sofer la acea firma la momentul respectiv si circulam cu masina firmei. Banii sunt spitalizarea victimei. Dansa era si e pensionara, dar am inteles ca in aceste cazuri legea stipuleaza ca inculpatul sa plateasca spitalizarea.
Spitalul judetean nu a apelat la un executor judecatoresc imediat dupa terminarea procesului ci la aproape 5 ani dupa. Si s-a apelat pentru prescrierea datoriei.

Am precizat nr de dosar pt ca oricine interesat sa caute pe site-ul tribunalului. Va rog nu ma intelegeti gresit, nu ma astept ca cineva sa depuna un efort imens pt un simplu raspuns pe care il cer. Doar ca nu stiu ce date sunt relevante aici si care nu.

Dau copy-paste si la decizia judecatoriei:
"Solutie: Respinge cererea Pronuntata in data de 2015-12-30
Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondate, excepţiile prescrierii dreptului de a cere executarea silită- invocată de intimata SC Blistex VNS SRL Galaţi şi a perimării executării silite- invocată de intimatul Irofte Dumitru-Daniel. Respinge, ca nefondată, contestaţia la executare. Cu apel în 10 zile de la comunicare, ce se va depune la Judecătoria Galaţi.
Tip solutie: incheierefinaladezinvestire"

Am avut un avocat ce m-a reprezentat si mi-a spus ca am castigat. Sper sa nu se supere pe mine ca postez aici, dar aceasta situatie e din 2005 si anume "sa fii purtat prin tribunal" si parca am nevoie de o alta voce sa-mi spuna ca s-a terminat. D-na in cauza e ok si imi pare rau de accident dar si simt nevoia sa se incheie. Banii necesari pt plata spitalizarii nu ii am de asta am ales sa fac contestatie.
Multumesc!
Răspunde
 06-07-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Din punctul meu de vedere, dosarul este finalizat. Am citit cu atenție și din punctul meu de vedere aveți câștig de cauză întrucât, s-au anulat toate actele de executare silită , soluția Judecătoriei Galați fiind schimbată în totalitate, nu sunteți obligat nici la plata vreunei alte sume ( cheltuieli de judecată etc), Tribunalul reținând spre rejudecare cauza .
PS. Pe viitor, aveți încredere în avocatul pe care l-ați ales sa va reprezinte.
Succes!

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-07-2016

Multumesc pt raspuns si pt sfat! Asa am sa fac.
Răspunde
 06-07-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Lipseste din soluția publicată pe net mențiunea privind soarta apelului dvs. Desi apare admite apelurile.

Oricum probabil ca ambele apeluri au vizat aceleasi aspecte, asa ca nu aveti de ce sa va faceti probleme pt ca au fost anulate formele de executare.

Solutia completa o veti regăsi in motivarea deciziei tribunalului care vi se va comunica.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.