Forum avocaţi > Civil

Transcriere certificat de deces

12-07-2016

Buna ziua,

Mama mea, a decedat in 2012, pe teritoriul Italiei.
Ea era inregistrata pe teritorul Italiei cu numele de casatorie.
Parintii mei erau divortati din 2009 si mama nu isi modificase numele de familie, in numele de familie original, pe teritoriul Italiei, cum era specificat in sentinta de divort.
A decedat cu numele de casatorie si in acest fel a fost eliberat si certificatul de deces italian.
Desi am dus certificatul de deces, extrasul de deces si un act notarial intocmit la primaria din Italia (evident toate traduse, legalizate, apostilate) in care este mentionat ca aceasta isi schimbase numele in urma divortului, primaria din România, unde isi avea ultima resedinta nu poate sa transcrie actul de deces al mamei mele, deoarece nu este mentionat exact ca "Numele de căsătorie și numele înainte de căsătorie este una si aceeasi persoana" de catre autoritatile din Italia. Tin sa mentionez ca pe certificatul si extrasul de deces este mentionata data si locul nasterii, criteriu de baza in alocarea CNP-ului romanesc si a Codului Fiscal italian in fiecare dintre statele implicate.
Autoritatile italiene nu sunt in masura sa modifice certificatul de deces sau sa faca mentiuni in actul de deces dupa eliberarea lui.

Rugamintea mea este, sa ma indrumati, in masura in care sunteti abilitati, catre un mod de solutionare al acestei situatii.

Raman la dispozitie pentru alte informatii.

Va multumesc anticipat.
Răspunde
 12-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Trebuie sa obtineti prin hotarare judecatoreasca recunoasterea actelor straine in Romania pt numele mamei. O actiune in constatare care trebuie facuta la ultimul domiciliu al mamei in Romania.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-07-2016

Va multumesc,

Imi puteti oferi un timp estimativ de durata al acestei actiuni?

O seara buna
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.