Buna ziua, Mama mea, a decedat in 2012, pe teritoriul Italiei. Ea era inregistrata pe teritorul Italiei cu numele de casatorie. Parintii mei erau divortati din 2009 si mama nu isi modificase numele de familie, in numele de familie original, pe teritoriul Italiei, cum era specificat in sentinta de divort. A decedat cu numele de casatorie si in acest fel a fost eliberat si certificatul de deces italian. Desi am dus certificatul de deces, extrasul de deces si un act notarial intocmit la primaria din Italia (evident toate traduse, legalizate, apostilate) in care este mentionat ca aceasta isi schimbase numele in urma divortului, primaria din România, unde isi avea ultima resedinta nu poate sa transcrie actul de deces al mamei mele, deoarece nu este mentionat exact ca "Numele de căsătorie și numele înainte de căsătorie este una si aceeasi persoana" de catre autoritatile din Italia. Tin sa mentionez ca pe certificatul si extrasul de deces este mentionata data si locul nasterii, criteriu de baza in alocarea CNP-ului romanesc si a Codului Fiscal italian in fiecare dintre statele implicate. Autoritatile italiene nu sunt in masura sa modifice certificatul de deces sau sa faca mentiuni in actul de deces dupa eliberarea lui. Rugamintea mea este, sa ma indrumati, in masura in care sunteti abilitati, catre un mod de solutionare al acestei situatii. Raman la dispozitie pentru alte informatii. Va multumesc anticipat. |
|