Forum avocaţi > Civil

Viza pentru sedere in Romania

13-07-2016
Bucuresti
0729463844
contact@bachusteam.com
Buna ziua, caut si eu niste informatii in legatura cu o viza pentru o persoana din Filippine.
Aceasta persoana lucreaza ca babysitter in bucuresti si are viza provizorie ca este angajata de familia respectiva.
Exista si alte metode de a abtine viza fara sa lucreze?
ce trebuie sa fac, ce taxe etc.
Am vazut ca sunt mai multe feluri.
Ma puteti ajuta cu niste sfaturi?
Am sunat la emigrari si m-au pus sa intru pe site la ei si sa citesc acolo, ideea este ca nu am inteles nimic.

Va multumesc anticipat!
Răspunde
 13-07-2016
Vizitator
Da, exista si viza pentru vizita, pentru turism etc. Nu doar pentru loc de munca. Este foarte clar pe site-ul IGI. Mai bine spuneti ce nu va este clar ca acolo sunt enumerate toate tipurile de viza, deci nu inteleg cum va mai puteti intreba daca sunt de mai multe feluri?!
Poate nu ati accesat articolul care trebuie, asa ca vedeti aici:
http://igi.mai.gov.ro/detalii/pagina/ro/Venireacalatoria-in-Romania/67

Mai gasiti informatii si aici, dar doar despre viza de scurta sedere in scop de vizita pentru care invitatia se face la notariat:
http://legeaz.net/modele/model-invitatie-viza-de-scurta-sedere-in-romania
Răspunde
 13-07-2016
Bucuresti
0729463844
contact@bachusteam.com
Va multumesc pentru raspunsul rapid, am inteles ca sunt mai multe tipuri de vize si poate nu m-am exprimat bine prima oara, care este cea mai usoara si putin costisitoara metoda ca ea sa poata sa stea in Romania si sa nu aiba probleme? Acolo pe site sunt insirate tot felul de sume in euro.
Răspunde
 13-07-2016
Vizitator
Cea mai usoara si putin costisitoare este viza care are ca scop motivul real al venirii. Chiar daca sunt taxe mai mari intre tipurile de viza, eu zic ca o eventuala expulzare sau respingere a cererii de viza este mai costisitoare si dpdv. al timpului si al banilor. Scumpul mai mult pagubeste se aplica si in cazul asta. Deci, repet, motivul real al venirii.. turism->viza pentru turism, vizita->viza pentru vizita etc. Nu mintiti autoritatile pentru ca se poate trezi persoana expulzata.
Răspunde
 13-07-2016
Bucuresti
0729463844
contact@bachusteam.com
Nu este vorba de mintit aici, ea se afla deja in tara si cum spuneam lucreaza pentru o familie ca babysitter, si am vrea sa stim ce trebuie facut sa nu mai depinda de acea familie pentru prelungirea vizei. O pot angaja normal? Adica sa-i fac contract legal de angajare pe perioada nedeterminata cu un salariu minim pe economie?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.