Forum avocaţi > Civil

Dezbatere succesiune

10-10-2013
Vizitator
buna seara!
vreau sa stiu daca imi puteti lamuri anumite nedumeriri pe care le am despre dezbaterea unei succesiuni.

tatal meu a murit in 2009 si nu a lasat niciun testament, acum mama mea doreste sa facem succesiunea, dar nu la notar sau mediator pentru ca nu suntem in relatii bune.
obiectul succesiunii este o casa de cca 120 mp si curte aferenta de cca 250mp.
vreau sa stiu cat ii revine mamei mele din mostenire(din total) si cat imi revine mie, fiind singura lor fiica.
imobilul a fost ridicat in 1978, potrivit titlului de proprietate si mama si tata s-au casatorit in 1982. cand a venit ea casa era deja ridicata.
mentionez ca ea nu e trecuta pe niciun act al casei si ca dupa moartea tatei eu si sotul meu am investit o suma de bani frumusica in imobil.

multumesc si astept raspunsul dvs.!
Răspunde
 16-10-2013

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Va fi necesara o expertiza topografica.

In cazul dvs. bunurile fiind dobandite inaintea casatoriei parintilor, sunt bunuri proprii ale tatalui si atunci cotele vor fi egale intre sotie supravietuitoare si fiica.

Contactati un avocat, deoarece in mod obligatoriu, in cazul dvs.succesiunea se va dezbate pe calea unei actiuni in instanta.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-10-2013
Vizitator
Andreea a scris pe 10-10-2013:
buna seara!
tatal meu a murit in 2009 si nu a lasat niciun testament, acum mama mea doreste sa facem succesiunea, dar nu la notar sau mediator pentru ca nu suntem in relatii bune.

Oricum succesiunea NU se face la mediator.. la notar,da. Mediatorul poate doar sa incerce sa va impace cum se pricepe el mai bine,nu sa va faca succesiunea. Daca nu va intelegeti sa mergeti la notar sa dezbateti succesiunea fara sa imbatraniti 2-3 ani pana obtineti titlul de proprietate este bine sa va adresati unui avocat pentru ca singura fara aparator va scad sansele simtitor.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.