Forum avocaţi > Civil

Dreptul la Somaj dupa concediul medical.

18-07-2016

Buna seara si scuze de deranj
Ma numesc Victor Avram si sunt din Constanta. Lucrez la o firma de montaje Aer Conditionat de circa 3 ani.
In urma cu 1 Saptamana m-am fortat cu un aer conditionat si se pare ca in acelasi timp am fortat si coloana , am fost la doctorul de familie care mi-a spus ca am Lombosciatica si m-a pus la repaus , 5 zile de concediu medical mi-a dat si sa revin la control dupa aceste 5 zile, Astazi era ultima zi de concediu si dansul a considerat ca nu sunt inca refacut si mi-a mai dat inca 4 zile de concediu medical.
Vorbind Cu patronul la telefon acesta mi-a spus ca e cazul sa-mi caut un alt loc de munca , ca va face in asa fel sa "NE DESPARTIM AMIABIL" si mi-a propus chiar ca ma va da in somaj deaorece nu mai are ce face cu mine daca eu nu mai pot sa ridic greutati. Mi-a spus ca fom face o intelegere amiabiala de ambele parti si ca totul va fi ok. Intrebarea mea ar fi daca este chiar ok intelegerea aceasta amiabaila si daca voi putea lua somaj , avand in vedere faptul ca firma nu are alt post sa-mi ofere. Si la ce anume de intelegere ar trebuii sa ma astept.
Va multumesc Anticipat
Răspunde
 26-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Avand in vedere ca aveti mai mult de un an in care ati cotizat pentru asigurarile sociale puteti beneficia de ajutorul de somaj. Daca spuneti ca ati lucrat la o societate (SRL) de montaj aere conditionate mai mult ca sigur ca angajatorul nu are un alt post de munca. Multe atributii din alte posturi de munca le face de cele mai multe ori patronul care este si administratorul societatii. Cel mai bine in cazul dvs este sa beneficiati de ajutorul de somaj si sa va gasiti un alt loc de munca corespunzator cu starea de sanatate si pregatirea dvs. Daca societatea este SA fiind o societate foarte mare cu multe posturi (peste 1000 (omie)) de locuri de munca atunci puteti solicita eventual mutarea pe un alt post. Va muta doar daca nu este dat altcineva afara si postul este liber !

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.