Forum avocaţi > Civil

Contract cu clauze abuzive

24-07-2016
Vizitator
Stimate domnule avocat,
Am absolvit anul trecut o facultate de inginerie și m-am angajat la o companie multinațională. Am unele nemulțumiri legate de contractul semnat și de clauze și vreau să vă întreb dacă se poate face ceva:
- Contractul este pe o perioadă de 15 luni, perioadă de școlarizare și dezvoltare profesională, plătită, urmând ca după să se prelungeasc minim 2 ani. Există un act adițional la acest contract în care se specifică valoarea acestor școlarizări: 10000 €, costuri suportate de angajator. Tot în acest act se specifică faptul că salariatul se obligă să nu solicite încetarea contractului de muncă pe durata contractului și nici timp de 2 ani după, sau va plăti valoarea școlarizării (10000 €). Pe acest act adițional nu am semnat, doar mi-am trecut numele în scris.
Întrebarea mea este: Acest act adițional este valid? Și dacă da, este abuziv? Din ce știu eu, orice nou angajat la orice societate are parte de școlarizare.
Vă mulțumesc!
Răspunde
 26-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
1. Spuneti ca pe actul additional v-ati trecut numele - asta exhivaleaza cu semnatura chiar daca nu ati semnat in acceptiunea dvs. 2. Nu orice si nu toate societatile isi scolarizeaza angajatii. Angajatorul nu este obligat sa isi scolarizeze angajatii. 3. Acele clause nu sunt abusive, cu atat mai mult la valoarea de 10.000 euro 2 ani de zile sunt de bun simt. Sunt societati care te pot obliga la 5 ani sa ramai angajat la ei daca ai beneficiat de acea scolarizare.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.