Forum avocaţi > Civil

Succesiune

25-07-2016

Buna ziua,

Am o intrebare si nevoie de un sfat si de o indrumare cum as putea sa rezolv situatia.
Locuiesc cu parintii si cu fratele meu.intr-o casa la curte cu 2 etaje.In decursul a 1 ani de zile,eu am facut niste renovari si investitii in valoare totala de 20.000 lei,in tot acest timp fratele meu nu m-a ajutat cu nimic nici fizic dar nici financiar.
Intrebarea mea este,exista vreo calea prin care eu as putea sa fac un act sau parintii mei sa faca un act doveditor investiilor? In asa fel incat atunci cand ei vor deceda acela sa faca o diferenta la succesiune,cota parte.Pentru ca eu vreau sa investesc in acea casa pentru confortul meu dar fratele meu nu.Ambii parinti sunt deacord cu aceasta problema.Va multumesc.
Răspunde
 26-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Una din metode ar fi ca dvs impreuna cu parintii sa va duceti la notar si 1, Parintii sa faca iesire din indiviziune prin care sa imparta casa in 2 apartamente delimitate 2. Act de vanzare cumparare pe partea de casa unde ati facut renovarea. Adoua metoda ar fi sa aduceti un expert care sa evalueze casa la acest moment plus sa faceti poze cu casa si starea de degradare. La momentul impartirii mostenirii aceasta mostenire se va face pe cale judecatoreasca si se va face raport de expertiza unde se va constata ca casa a avut imbunatatiri plus veti adduce facturile si chitantele cu care ati facut aceste imbunatatiri. Rel la tel 0766321314 Av BUDA

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2016

Se poate face un act de donatie doar pe o parte din casa(exemplu: o camera,o parte din curte),in asa fel incat sa fie in raport egal cu investitia?
Răspunde
 26-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
Facebook
Se poate face si act de donatie dar, donatia va fi raportata la data la care se va face succesiunea. Nu este avantajos pt dvs si nici pt ce investiti.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
Facebook
Una din metode ar fi ca dvs impreuna cu parintii sa va duceti sa faceti act de vanzare cumparare pe partea unde ati facut imbunataririle. A doua metoda ar fi sa aduceti un expert care sa evalueze casa la acest moment plus sa faceti poze cu casa si starea de degradare. La momentul impartirii mostenirii aceasta mostenire se va face pe cale judecatoreasca si se va face raport de expertiza unde se va constata ca casa a avut imbunatatiri plus veti aduce facturile si chitantele cu care ati facut aceste imbunatatiri.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-07-2016

Adica actul de donatie va intra in vigoare in momentul in care se face succesiunea?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.