Forum avocaţi > Civil

Contestare amenda circulatie

27-07-2016

Daca contest primirea unei amenzi de circulatie si suspendarea permisului de conducere (30 de zile) , si nu am castig de cauza exista posibilitatea de a mai fi pus sa platesc si alte taxe (cheltuieli de judecata)? Mentionez ca amenda am platito , insa as dori sa fac contestatie pentru a evita suspendarea (consider ca sunt sanse sa am castig de cauza insa nu m-ar interesa ce se intampla in eventualitatea in care nu reusesc) .
Daca contestatie mai am dreptul de a conduce pana la decizia definitiva a instantei? Cat ar putea sa dureze?
As mai dori sa aflu daca pot cere judecarea cazului fara sa fie nevoie de prezenta mea ?
Va multumesc anticipat si va cer scuze ca am pus atatea intrebari , sunt la prima "abatere" si nu am avut niciodata problema de aceasta natura.
Răspunde
 27-07-2016
Bucuresti
0744900820 (Doar pt. programări)
Punctual:
1. În principiu , onorariu nu, Poliția nu angajează avocați, ei au juriști plătiți cu salariu lunar. Însă rămâne taxa de timbru în valoare de 20 lei.
2. Foarte bine că ați plătit o. Ulterior se poate face întoarcerea executării.
3. În unele cazuri da. În ce constă contravenția? Și temeiul legal?
4. Maxim 2 termene. Estimativ, dacă introduceți plângerea contravențională la 1 iulie, ați putea finaliza fondul, în cel mai optimist caz pe 1 noiembrie.
5. Judecarea în lipsă este o posibilitate conferită de lege și vse poate activa la cererea contestatorului.

Întrebările dvs. Sunt serioase și pertinente, nu sunt nici prea multe, nici nu deranjează, ele vizând fiecare un alt aspect !

Avocat Serni Viviana-Carmen,
experiență 10 ani de avocatură în drept penal, civil, muncii, mărci, CEDO
Oraș principal de activitate -București, dar lucrez și în țară!
0744900820
carmenvivianaserni@gmail.com
Răspunde
 28-07-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
După ce introduceți plângerea împotriva procesului verbal de contravenție, solicitați eliberarea unui certificat de grefă (taxă de timbru de 1 leu) cu care veți merge la poliția rutieră pentru ridicarea permisului de conducere.
Pe timpul judecării plângerii, fond și, eventual, apel, puteți să conduceți autovehiculul.
Puteți să nu fiți prezent, dar trebuie să menționați în plângere că doriți ca judecata să se facă în lipsa dvs. Totuși, vă sfătuiesc să vă prezentați și să administrați probe.
Dacă sunteți la prima abatere și fapta prezintă un pericol social redus și s-a săvărșit în circumstanțe speciale, puteți solicita, în subsidiar, înlocuirea sancțiunii amenzii și a suspendării dreptului de a conduce cu sancțiunea avertisment.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-07-2016

Va multumesc pentru raspunsurile rapide pe care mi le-ati oferit. Sunteti de un real ajutor.
Mai am 2 nelamuriri daca se poate : - plangerea trebuie scrisa de mana sau poate fi si tehnoredactata ?
Pentru a fi judecat cazul in lipsa mea (este posibil sa fiu plecat din judet) este suficient sa scriu la finalul plangerii : "Solicit judecarea cazului in lipsa" ? Sau trebuie sa invoc un anumit articol din lege?
Răspunde
 30-07-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
De preferință, tehnoredactați plângerea în 2 exemplare, atașați copia procesului-verbal de contravenție și trimiteți șa instanță. Scrieți că vreți ca judecata să se facă și în lipsă...nu este nevoie să invocați vreun articol.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.