Forum avocaţi > Civil

Contract de vânzare cumpărare cu clauza de intretinere

28-07-2016

Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat
In 2003 in urma unui divort si "imparteala " unui apartament am primit 40000 si m-am mutat impreuna cu copilul in casa parintilor...tatal meu un om mai"modern"a inceput"da-mi bani sa imi iau un video auto,camera foto,bormasina,combina muzicala,etc)cam toata cheltuiala =10000,bani scrisi -cu discutia ca vor vinde casa si parintii si imi vor da bani de apartament iar ei isi vor lua o casuta.dupa 3 ani de stat la ei au reusit sa vanda casa,mi-au completat mie un miliard la apartament (cu acte cu tot a fost 135000)cu conditia ca banii de acte sa le dau inapoi.zis si facut..noi suntem 2 surori,cand cumnatul meu a vazut ca mi-au dat 1miliard,a batut-o pe sora mea,a scos-o noaptea afara din casa cu tot cu fetita de 2-3 ani si sa vina la tata sa ii dea si ei 5000 de euro sa osi cumpere passat,ceea ce s-a si intamplat ! Trecuta anii si in august 2011 tatal meu a decedat,cumnatul meu a avut 500 de euro pt înmormântare, bani pe care mama i-a dat inapoi ! Jale mare,mama se plangea ca nu are bani de succesiune..ca are pensia mica,...ca ce face ea la uarna...buunn,eu si sotul ne-am hotarat ca iarna sa stea la noi. Din 2011 pana in 2014, din octombrie pana in martie/aprilie mama era la noi.in ultima iarna in2013/ 2014 pe la începutul lui martie, ne-am certat eu si mama,iar atunci"a răsuflat "ca : "eu la ea nu am ce sa mai caut,ca ea si tata ii facusera acte sora-mii de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere inainte de a murii tata" foarte fericita si victorioasa mi-a batut din palme in fata si mi-a"recomandat sa merg unde vreau ca la ea nu mai am nici un drept! Iarna lui 2014 mama a stat la o prietana de-a ei care plecase la Constanta la copii,si cum tot platea o pers.la intretinere a lasat-o pe mama in apartament,iar lunar femeia trimitea bani pt intretinere si ce mai avea de plata. In iarna 2014/2015 mama a stat cam 2 saptamani la sora si restul prin"usile"altora ca nu il suporta si nu se înțelege cu cumnatul meu. Acum 3 saptamani am auzit ca au vandut casa in caremai locuia numai mama -tata ne mai fiind si ca au cumparat un apartament tot pe numele surorii mele -insa ma chemase sa dau o declaratie la notar cum ca renunt la drepturile mele si ii cedez titul surorii mele lucru care nu s-a mai intamplat ca eu am C.I la politie pentru schimbare...
Acum intreb:
1.nu era normal sa stiu si eu daca i-au facut acte si ce fel surorii mele ?
2.daca era vanzare cumparare cu clauza de întreținere, puteau sa vanda daca traieste mama?
3.nu vor sa imi arate nici un act,au uitat si notarul si nu mai gasesc nici actul...poate sa fi facut succesiune fara mine (prin mijloace ne-adecvate)
5.cum pot demonstra ca acel act este in fapt "o donatie deghizata),pentru ca ei nu au platit un pret părinților, s-a specificat doar in act ca au primit X suma...,mama se plange prin lume ca nu o ajuta cu nimic si tot felul de chestii...
Era normal din monent ce mie mi-au dat 1 miliard sa imi completez la apartament iar lor -fortati de situatie la vremea aia-5000 de euro sa isi ia cumnatul masina,era normal ca acum sa-i ia apartament de tot 135000lei si sa imi dea 5000 de euro?ar fi fost "echitabil" pentru noi surorile...
Ar fi trebuit ca ei sa o intretina si sa-i asigure traiul decent sau nu,pentru ca nu au ajutat-o decat la culesul a 2 randuri de vie sa isi faca cumnatul vin,si i-au pus doar niste folie in pod ca ii ploua in casa... in toata aceasta perioada cu mine n-au vorbit. Stiu multe si am inregistrari pe tot ceea ce am spus mai sus,dar acte nu am..
Le-am spus ca voi deschide o actiune in instanta sa vad si eu cum au stat lucrurile cu acel act,si mama a trecut la amenintari (am un copil operat pe cord si trece prin comisie,de ce ma ameninta cu comisia habar nu am,am credit la banca ca multi altii si nu am mai putut sa platesc,iar nu vad legatura si ce-a mai zis ea pe acolo...)
Apoi a"venit cu o oferta",ca imi da 4000 lei si sa nu ii mai dau,dar sa o las in pace !
Mie personal nu imi suna bine,astept si parerea si sfatul dvs.
Mulțumesc anticipat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.