Forum avocaţi > Civil

Restituirea proprietatii imobiliare

29-07-2016
Vizitator
Noi am plecat din Romania in 1965, dupa ce am renuntat obligatoriu la proprietatea noastra, fiind obligati astfel de fostul regim communist. Plecarea era conditionata de renuntarea la proprietate. Proprietatea era o casa cu 3 camere, o curte interioara , in continuare inca 2 camere, 2 magazii - totul situat intrun teren cu gradina.La capatul terenului aveam un alt imobil care era o pravalie de haine –
Totul era proprietatea bunicului.
bunicul si tata se ocupau cu comertul
Singurul act care-l detin este pasaportul roman al meu si aparte al parintilor- in care este inscrisa adresa noastra adica al proprietatii descrise mai sus
Toata proprietatea a fost distrusa de autoritati si in locul ei sa cladit un centru de comert
Nu am facut nici un demers, desi a trecut mult timp.
Cum pot cere restituirea proprietatii ? Cum pot afla valoarea aprox. a proprietatii?
Răspunde
 29-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Restituirea proprietatii nu se mai poate face in natura pentru ca spuneti ca nu mai exista. Se poate face cerere de restituire de despagubiri reprezentand contravaloarea proprietatii. LEGE nr.10 din 8 februarie 2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-07-2016
Vizitator
Multumim mult pt. raspunsul prompt si profesional.
Despre ce documente vom avea nevoie pt. a demara cu aceasta cerere ?
Cum se poate dovedi proprietatea bunicului ?
Multumim anticipat!
Răspunde
 04-08-2016
Vizitator
Va rog raspuns !!! Va rog cine din avocatii acestui forum care cunoaste materia sa ne ajute cu aceste indrumari. Multumim.
Răspunde
 04-08-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu mai sunteti in termen sa formulati notificare de restituire a proprietatii in temeiul Lg 10.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-08-2016
Vizitator
Multumim pt. rasunsuri ,dar nu inteleg…
D-na avocat IRINA BUDA ne raspunde ca se poate face cerere de restituire a valorii proprietatii, dupa legea 10/2001.
D-na avocat GABRIELA GERBER ne raspunde ca nu se poate, deoarece am depasit termenul.
Atunci nu inteleg - se poate cere restituirea valorii imobiliare sau nu se poate ?
Ce trebuie sa facem si cine din avocatii membrii a acestui forum este avocatul potrivit pt. acest caz ?
Rog daca sunt avocati din FOCSANI , sa-mi raspunda , acolo fiind localitatea unde era proprietatea noastra !
Răspunde
 05-09-2016
Vizitator
Rog avocat/avocata care are experienta in domeniul restituirii proprietatii, confiscate abuziv de regimul comunist - sa ne indrume ce avem de facut in continuare.
Multumim !
Răspunde
 05-09-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Colega mea ar dreptate. Va dau mai jos un sit care face parte la astfel de hotărâri cu privire la Legea 10/2001
http://lege5.ro/Gratuit/gyytgojsha/legea-nr-10-2001-notificare-tardiva-natura-termenului-prevazut-de-art-22-din-legea-nr-10-2001-consecintele-adoptarii-legii-nr-165-2013

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.