Forum avocaţi > Civil

Anulare acte de vânzare cumpărare!!

31-07-2016

Acum 3ani am cumpărat o casă de la un om . Casa era gajata la banca.Casa era 75%a omului și 25 % a fiului acestui om care nu se afla in tara,dar omul are procura ca poate vinde in numele fiului.Imprumutul a fost făcut de fiu si tatăl girant dar nu a fost activat si s-a primit somație de executare silita.Omul cu banii primiți a achitat creditul si celelalte datorii ale fiului.Fiul a mai primit si o sumă de bani acum 2 ani jumătate,dar acum cere anularea actului pe motiv ca a primit bani putini.Suma de vânzare a fost de 150000 lei fiul primind 40000 lei.Este posibil să anlezi actele acum și de ce ? Și alta suma de bani ulterior vânzări la circa 6 luni de la vânzare dar fără acte (tata-fiu).
Răspunde
 31-07-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Din ce spuneți, vânzarea este perfect valabilă. Dacă acea procură de reprezentare a fiului era valabilă înseamnă că fiul a fost de acord cu perfectarea vânzării. În plus, banii primiți reprezintă cota lui din dreptul de proprietate asupra bunului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2016

Mulțumesc mult, mai pe larg tatăl a primit 150.000 lei din care a achitat împrumuturile fiului către banca cu ipoteca si alte împrumuturi pe numele tatălui făcute pt fiu si care nu au fost achitate de către acesta tatăl având martori ca fiul a beneficiat de bani. În total fiul a primit 22.000lei adică creanță la banca 20.000lei pentru celelalte două credite achitate de către tată direct băncilor și 15.000 lei direct fiului in mână
. Fiul a revenit în țară acum și este nemulțumit de suma de vânzăre și cea revenita lui.Eu, cumpărătorul am achitat 150.000 lei iar celelalte lucruri le stiu datorită faptului că tatăl m-a rugat să fiu martor la plățile pe care le-a făcut în numele fiului.Procura a fost dată la notar de față fiind toți 3 .Notarul care a perfecționat actele a verificat procura la camera notarilor si a spus că este valabilă până pe 25 iulie 2016 de la data eliberării.Am motive de îngrijorare? Mulțumesc anticipat. Rog răspuns urgent deoarece nu am avut nici o problema cu legea până acum și sunt neliniștit eu având acum un credit de 75.000 lei.
Răspunde
 03-08-2016
Vizitator
Subiect interesant dar puține opinii pertinente.Avocatii satului doar atât pot?
Răspunde
 04-08-2016
Vizitator
15edy a scris pe 31-07-2016:
Notarul care a perfecționat actele a verificat procura la camera notarilor si a spus că este valabilă până pe 25 iulie 2016 de la data eliberării.Am motive de îngrijorare?

Stati linistit ca notarul cu siguranta a verificat ca e totul in ordine deoarece nu se poate juca cu asa ceva - in caz de anulare a actului pe greseala sa raspunde patrimonial conform codului Civil si nu la nivelul onorariului pe care la incasat, ci raportat de valoarea proprietatii!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.