Forum avocaţi > Civil

Doresc sa inchei un contract de comodat auto

04-08-2016
Vizitator
Buna dimineata,
Doresc sa inchei la notariat un contract de comodat auto, insa am cateva intrebari:
1) prin acest contract, in cazul in care Doamne fereste fac un accident din vina mea sau din vina celuilalt participant la trafic, pot sa ma ocup eu de daune fara sa implic proprietarul?
2) daca ma opreste politia, am probleme daca masina nu e trecuta pe numele meu?
3) o pot radia in viitor si sa o trec pe numele meu?
4) pot iesi cu ea din tara?

NB. Masina a fost cumparata anul trecut, am trecut-o la mine la primarie, nu am trecut-o pe numele meu.

Astept rapsuns.
Răspunde
 04-08-2016
Vizitator
Buna ziua,

1) Eventualele amenzi/contravenții privind circulaţia pe drumurile publice se vor plăti de către utilizatorul mașinii (comodatarul).

2) Nu, deoarece de aceea faceti si contractul - sa aveti dreptul de a folosi masina respectiva.

3) Doar proprietarul o poate radia. O puteti radia dvs. doar daca proprietarul va va face, cand va fi cazul, o procura speciala prin care sa il reprezentati pentru radiere la autoritatile competente.

4) Da, pentru anumite tari poate fi necesara si traducerea si apostilarea contractului (o cunostinta care pleaca des afara mi-a spus ca acesta ar fi cazul Turciei, de exemplu, insa cel mai bine va informati la autoritatile din tara respectiva).
Răspunde
 04-08-2016
Vizitator
Am inteles. Referitor la prima întrebare: dacă fac accident din vina mea pot sa dau asigurarea celui care l -am lovit fără sa fie chemat proprietarul? Sau dacă altcineva mă lovește pot obține despăgubiri de la asigurator cata vreme nu e trecuta masina pe numele meu? Cat costa încheierea acestui contract?
Răspunde
 04-08-2016
Vizitator
Da, insa asigurarea RCA se face in mod obligatoriu pe numele proprietarului. Despagubirile de la asigurator le veti putea ridica dvs. doar in baza unei procuri data din partea proprietarului. Atentie insa, suma respectiva de bani pe care o obtineti de la asigurator i se cuvine in mod legal tot proprietarului, dvs. doar o ridicati in numele sau. Costa in jur de 150-200 lei.. depinde de notar
Răspunde
 07-01-2018
Vizitator
Buna ziua .in anul 2017 luna 01.am încheiat un contract de comodat auto.am dat și cartea mașini pentru a putea face ITP. Acum nu mai pot lua legătura cu respectivu și-a schimbat nr.de telefon și nu mai locuiește nici la adresa din buletin .Menționez că contractul de comodat auto a fost făcut la un notar public.ce trebuie sa fac sa pot da de el și cum sa fac sa pot radia mașină de pe mine.
Răspunde
 08-01-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Dani a scris pe 07-01-2018:
Buna ziua .in anul 2017 luna 01.am încheiat un contract de comodat auto.am dat și cartea mașini pentru a putea face ITP. Acum nu mai pot lua legătura cu respectivu și-a schimbat nr.de telefon și nu mai locuiește nici la adresa din buletin .Menționez că contractul de comodat auto a fost făcut la un notar public.ce trebuie sa fac sa pot da de el și cum sa fac sa pot radia mașină de pe mine.

Buna ziua,

Ar trebui sa ii trimiteti o notificare scrisa cu confirmare de primire la adresa pe care o cunoasteti in care sa ii solicitati sa ia legatura cu dvs. pentru a incheia contractul de vanzare cumparare.
Din pacate, contractul de comodat nu reprezinta contract de vanzare cumparare si nu va puteti radia masina in temeiul acestui contract.
Daca nu veti reusi sa luati legatura cu persoana respectiva, puteti face plangere penala pentru furt/abuz de incredere pe motiv ca respectivul refuza sa va predea masina inapoi.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-10-2018
Vizitator
Buna seara,Va rog,pentru dosarul de daune auto daca nu sunt proprietarul este nevoie de contract de comodat sau procura auto .pentru a ma ocupa de tot ce implica repararea masinii . Si cat m ar costa?Multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.