In anul 2008 am fost implicata intr-un accident de circulatie, in urma caruia mi s-a suspendat permisul pentru 60 de zile. Am contestat procesul verbal si am pierdut procesul. In decembrie 2008 am primit comunicarea de la judecatorie si m-am prezentat la politie sa-mi predau permisul. Acolo mi s-a spus ca nu-mi pot retine permisul decat in urma hotararii definitive si irevocabile, asa ca am venit acasa sa astept hotararea. Abia acum am aflat ca trebuia sa ma duc eu sa o iau. Si acum 2 saptamani, dupa aproape 5 ani, m-am trezit cu o dispozitie de suspendare a permisului, in urma faptei pe care am comis-o in 2008. Acum in loc de 60 de zile, au marit perioada cu inca 30 de zile, pentru ca nu am predat permisul in 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii, si cu obligativitatea sa dau testare. Ca un cetatean corect m-am prezentat la politie si mi-am predat permisul. Apoi m-am apucat de invatat din codul rutier si am avut o mare surpriza. Din capitolul VIII art. 120(1) si art. 121(1) si (2) reiese ca de fapt procesul verbal intocmit in 2008, si-a produs efectele imediat dupa data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti, iar dispozitia de suspendare din 2013 este de fapt ilegala. Cel putin asa am inteles eu. V-as ruga sa-mi spuneti daca e legal ce mi s-a intamplat si daca mai pot face ceva, in conditiile in care, deja mi-am predat permisul la politie. Va multumesc! |
|