Forum avocaţi > Civil

Cetatenie Romana

31-08-2016

Buna Ziua, am o problema cu cetatenia romana care inca nu este clar explicat de catre autoritatile romane cum sa fie rezolvata. Sunt din Moldova si in anul 2011 am aplicat pentru certificat de nastere roman fara a depune la redobindirea cetateniei deoarece tatal meu are cetatenie din 1994 atunci cind eu eram minor si deci asa stipula legea ca odata ce eu eram minor cind tatal meu a obtinuto automat si eu o am. Dupa care miam facut si pasaport. Anul acesta in primavara am plecat sa imi fac buletin in Vaslui impreuna cu Sotia si tot bine dupa 2 luni miam ridicat buletinul si tot odata am depus pentru pasaport cu sotia si fetita de 1 an si 5 luni. Aici supriza cei de la Sectia pasapoarte mau telefonat si miau spus ca sunt probleme cu cetatenia mea si asteapta un raspuns de la Agentia Nationala pentru Cetatenie. Raspuns prin scrisoare nu lam primit ce sa intimplat in fine m-am dus sa ridic macar pasapoartele sotiei, al fetei si sa intreb care e situatia cu al meu. Le-am dat buletinul meu dupa care au zis caci eu nu am cetatenie din motivul (A FOST INTERPRETATA GRESIT LEGEA) si ei imi sustrag buletinul. Am ramas socat. Acum ce ar trebui sa fac?
Au avut ei dreptul sa il sustraga odata ce sectia buletine mi la eliberat o luna mai devreme ? si a doua intrebare cum va fi mai rapid sa redobindesc cetatenia prin judecata sau prin depunerea dosarului la redobandire? Multumesc Anticipat!!!
Răspunde
 06-09-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Redobândirea cetățeniei este de preferat. Dosarul trebuie sa conțină si dovezi ca aveti rude de cetățenie română.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.