Forum avocaţi > Civil

Legea darea un plata-efecte colaterale

01-09-2016

Va rog sa exprimati o opinie la urmatoarea situatie
In martie 2016 am adjudecat un apartament
In august 2016 trebuia sa mearga executorul impreuna cu jandarmii sa-l dea afara pe fostul proprietar,dar acesta obtine o suspendare provizorie a executarii pana la judecarea fondului
Azi am primit cerera de chemarea in judecata prin care se cere nulitatea incuviintarii executarii silite,pana la judecarea dosarului lui cu banca privind datoria ramasa dupa adjudecare,motivand ca incuviintarea trebuia facuta cf art 8 al 5/lg 77/2016 si nu pe art 897cpc
Toata cererea se intemeiaza pe art 6al 1;art 7al 4;art 8 al 5.
Este intemeiata cererea lui, eu intru sub incidenta art 8al5?
Pot fi cosiderat ca surogat al bancii?
Am cumparat eu creante la adjudecare pt a fi considerat creditor ?
Va multumesc
Răspunde
 02-09-2016
Vizitator
Alin. 5 din legea darii in plata da dreptul doar "consumatorului care a fost supus unei executări silite a imobilului ipotecat, indiferent de titularul creanţei, de stadiul în care se află ori de forma executării silite care se continuă contra debitorului" - deci, nu e cazul dvs. dupa parerea mea.

http://legeaz.net/monitorul-oficial-330-2016/legea-77-2016-darea-in-plata

Doar consumatorul sau banca - institutia de credit poate aplica la procedura darii in plata, nu si adjudecatarii.

Legea defineste consumatorii ca persoanele definite de Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Deci, clar, nu este cazul dvs.

Eu spun ca ati procedat bine ca ati apelat la dreptul comun si nu la aceasta lege speciala care nu vi se adreseaza..
Răspunde
 03-09-2016

Va multumesc
Ma mai intarzie ceva timp cu eliberarea apartamentului
Nu inteleg cum a acceptat judecatorul sa suspende executarea,dar asta e alta problema ...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.