Forum avocaţi > Civil

Refuz in cazul CIP

06-09-2016

Buna ziua.Ma confrunt cu o problema,dupa cum imi spune toata lumea ca e o problema rara.Am fost casatorita,sunt divortata si in buletin am adresa fostului sot la care nu mai locuiesc in acel oras (Copsa Mica)Cartea de identitate mi-a expirat,certificatul meu de nastere il am pierdut.Sunt nascuta in Medias jud Sibiu.De aici intervin problemele.Nu am domiciliu stabil si nici cine sa ma primeasca in spatiu.Am fost la Sibiu la domnul director Florin Munteanu DJEP sa clarific problema.Mi s-a spus ca trebuie sa fiu luata in spatiu ca sa mi se elibereze CIP iar apoi sa merg sa scot certificatul de nastere.Dl Director a zis ca nu sunt "boschetara"sa mi se puna la motiv:lipsa dovada domiciliu...Toti m-au trimis la ultimul domiciliu din buletin pentru a face o cerere sa mi se elibereze cartea provizorie.Doamnele nu vor sa faca asta,se scapa de mine spunandu-mi ca trebuie sa fiu luata in spatiu.Ok am gasit cine sa ma ia in spatiu din alt judet,acesta fiind Rm Valcea.Aceeasi poveste la primarie,domnul primar spune ca nu poate face nimic pentru ca nu apartin de judet si din nou ma trimite la adresa din buletin.Am fost si in alte comune si la fel.Ce pot face in cazul asta?Stau cu CI expirata pentru ca niste "cucoane"nu vor sa imi elibereze o carte provizorie sa imi pot scoate certificatul de nastere sa am actele in regula.Se poate depune plangere penala?Sau ce este de facut?Pentru ca nu mai stiu unde si la cine sa apelez.
Răspunde
 06-09-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Fiind confruntata cu problema emiterii duplicatului Certificatului de Nastere - NU mi s-a cerut buletinul (este adevarat ca ma cunostea tot satul unde ma nascusem si a cui sunt, care este familia, binicii, etc). Eu zic sa incercati sa va duceti la locul nastetii (primaria care a eliberat initial Certificatul de Nastere) si sa solicitati duplicat al acestuia pe motivul ca l-ati pierdut. Daca va cere sa va legitimate - va legitimate cu C.I. vechi sau cu orice alt document la care aveti o poza sau sa reiasa CNP-ul. Deci - pt eliberarea duplicatului de pe certificatul de nastere NU TREBUIE BULETINUL sau C.I. -ul . Deasemenea va puteti duce cu un martor care va cunoaste si poate confirma ca sunteti persoana in cauza.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-09-2016

Am inteles.Am solicitat si la primaria unde sunt nascuta in Medias dar mi s-a spus ca trebuie carte de identitate provizorie si ca nu pot cere duplicatul certificatului cu acte expirate(Cartea de identitate)Si uite asa sunt refuzata peste tot pentru ca am numele fostului pe CI si sunt divortata dar mi-a expirat CI.
Răspunde
 07-09-2016

Imi puteti raspunde va rog?Ce pot face daca sunt refuzata la primaria unde sunt nascuta si la cea unde am ultimul domiciliu.Reamintesc -am pierdut certificatul de nastere si Cartea de Identitate este expirata (cu numele de familie a fostului sot -sunt divortata)
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.