Forum avocaţi > Civil

Iesire din lista de rau platnici a Biroului de Credit

09-09-2016
Vizitator
Buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu iesirea din lista de rau platnici a Biroului de Credit. Am avut un credit de nevoi personale la o banca (acum l-am achitat) si am cerut bancii sa fiu scos din lista respectiva, dar am fost refuzat pe motiv ca trebuie sa astept un an pentru a se putea face acest lucru. Am ajuns in lista respectiva, deoarece intr-o luna rata platita a ajuns intr-un cont pe care ANAF-ul pusese poprire din cauza unor amenzi(acum sunt platite). Dupa ce s-a intamplat acest lucru, cei de la banca mi-au deschis un nou cont pentru a plati ratele in continuare, rata respectiva ramanand in contul blocat. Dupa circa doua luni am fost sunat de un reprezentant al bancii care mi-a spus ca daca nu vreau sa ajung pe lista neagra sa platesc doua luni consecutive mai mult pentru a acoperi rata blocata in cont, ceea ce am si facut. Recent am achitat creditul si am dorit sa fac un credit imobiliar si am aflat cu stupoare ca sunt in lista de rau platnici si mi s-a refuzat dosarul.
Am cautat cazuri asemanatoare si am vazut ca banca ar trebui sa ma scoata din lista respectiva, in primul rand pentru ca am achitat creditul, iar in al doilea rand, eu aveam platita rata, mai mult banii respectivi au disparut. Refuzul bancii poate fi considerat un abuz sau este ceva normal?
Răspunde
 12-10-2016

In primul rand trebuie sa va adresati Biroului de Credit pentru a solicita sa vi se elibereze o situatie cu inscrierile existente pe numele dimneavoastra. Se elibereaza gratuit o data pe an. Cererea se poate depune si online. Astfel veti vedea exact ce a inscris banca (numar de rate neplatite, zile de intraziere, etc). Dupa ce va lamuriti exact care este situatia, ati putea solicita respectuos si cu tact bancii sa va stearga istoricul, pentru ca a fost o neintelegere si doriti sa contractati un credit mai mare. De ce am spus respectuos si cu tact ? Pentru ca legal, chiar daca ati achitat integral, istoricul de rau platnic ramane in evidenta Biroului de Credit pentru 4 ani de zile de la ultima inregistrare, dupa care se sterge automat. In concluzie, banca nu este obligata sa va stearga istoricul. Asa ca, vorba dulce mult aduce. Asta daca nu doriti sa promovati o actiune in instanta, care poate dura mai mult de un an, neexistand nici certitudinea ca veti avea castig de cauza.
Răspunde
 13-10-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Bancile sunt obligate sa raporteze orice intarziere la plata ratelor si din cate se poate intelege, dvs. ati avut o intarziere la plata, chiar daca a fost datorata faptului ca s-a poprit suma care trebuia retinuta ca rata.
Drept urmare, banca nu savarseste un abuz in aceasta privinta, astfel incat orice incercare de solutionare a problemei trebuie agreata cu banca.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-06-2021
Vizitator
Eu am fost în lista ca și rău platnic pe o perioadă 4 luni singură bancă care mia dat împrumut a fost bancă BRD și am luat 85000 împreună cu soțul acum cateva zile mi-au acceptat și azi am ridicat bani
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.