Mama mea a ales sa renoveze casa parinteasca, prin realizarea unor investitii considerabile: a tras apa potabila, s-a racordata la reteaua de canalizare, renovat si mobilat camere, construit baie si bucatarie, anvelopat - o investitie de peste 50.000 ron. Mai are inca 2 frati si a efecuat aceste lucrari fara consimtamanul acestora scris, iar verbal acestia nu isi prezentasera niciun interes deoarece locuiesc la distanta si nu vin la adresa cu pricina, aflata intr-un sat. Aceste renovari au loc la 13 ani de la decesul bunicii, timp in care nu s-a realizat nicio succesiune, nu este cadastru si nici intabulare pe locuinta. Fratii au inceput sa aibe pretentii cand au auzit de casa frumos renovata, vor si ei o cheie de acces si au pretentii banesti in conditiile in care nu au contribuit cu absolut nimic, nu s-au interesat. Mai mult, in ultimii ani de viata ai bunicii mama impreuna cu mine am avut grija de dansa, am adus-o la noi acasa pentru a-i oferi conditii de viata confortabile unui trai decent, asistenta medicala, ceilalti frati mimand doar un mic interes telefonic. Aceste lucrari efectuate la aceasta casa de la tara s-au facut pentru a o intretine, pentru a nu se narui, nu putea fi lasata abandonata. Pot fi considerate ca ilegale aceste lucrari de reparatii in absenta unei succesiuni si a unui drept de proprietate cert? In situatia unui partaj succesoral, fie la notar, fie in instanta, ce cota parte pot primi ceilalti 2 frati care nu au manifestat niciun interes? Investitiile facute au crescut considerabil valoric casa respectiva, vechea cocioaba care statea sa se naruie arata ca o mica vila, casa de vacanta. Ar fi normal sa se calculeze valoarea casei anterior lucrarilor de consolidare si renovare? In eventualitatea unor cheltuieli de judecata, cine le va suporta? In speranta ca cei 2 frati ar fi loviti de o clipa de luciditate si se va putea discuta cu ei fara tipete si amenintari, ce solutie ar putea fi prezentata pe masa de mediere? In speranta ca veti avea amabilitatea de a-mi raspunde succint la cele cateva intrebari, Va raman recunoscator. |
|