Forum avocaţi > Civil

Intabulare diferenta de suprafata pt.casa aflata in proprietatea CAP

21-09-2016
Vizitator
Buna ziua,
Cand am facut succesiunea dupa strabunici pentru casa, am aflat ca numai 250 mp se afla in proprietatea noastra, diferenta de suprafata pana la 3000 mp fiind in proprietatea fostului CAP (aceste informatii apar in certif de mostenitor), In afara de asta, in urma cu ceva timp am facut pe cont propriu o masuratoare a terenului total, in urma careia a rezultat o suprafata de 6000 mp. Presupun ca mai exista o parcela care nu apare sub nici o forma in certificat.

As vrea sa stiu cum imi recomandati sa procedez in acest caz pentru a intabula cat mai curand diferenta de suprafata, atat cea mentionata in CM cat si cea fizic existenta in proprietatea noastra de mai mult de 30 de ani.
Răspunde
 27-09-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Situatia dvs. pare mai complicata decat se poate intelege din detaliile oferite.
In mod normal, pentru terenurile nationalizate (date in proprietatea CAP-urilor sau altor institutii de stat) trebuia facuta cerere de reconstituire a dreptului de proprietate in temeiul legilor de retrocedare.
Este ciudat ca in certificatul de mostenitor apare terenul de 3000 mp care totusi este in proprietatea fostului CAP. Conteaza foarte mult daca s-au facut cereri de retrocedare a terenurilor.
Referitor la suprafata in plus de 3.000 mp (diferenta pana la 6.000 mp) trebuie identificata prin masuratori cadastrale pentru a identifica proprietarul tabular (persoana care apare inscrisa in CF ca fiind proprietar).
Ulterior acestor demersuri, trebuie verificat daca sunt indeplinite conditiile pentru a putea solicita uzucapiunea pentru acest teren. Insa, daca terenurile apar in continuare ca apartinand CAP-ului sau altor institutii de stat nu vor putea fi uzucapate in temeiul uzucapiunii de 30 ani.
Ar fi bine sa luati legatura cu un expert in domeniul cadastral pentru identificarea exacta a situatiei existente in CF si apoi sa luati legatura cu un avocat pentru a demara procedurile judiciare necesare.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.