Forum avocaţi > Civil

Student dat afara din Academia AFT

25-09-2016
Vizitator
Va cer cu disperare un sfat.Fiul meu este student al Academiei Fortelor Terestre la Sibiu.A trecut anul II si s-a prezentat saptamana trecuta sa-si dea restantele in numar de 7(or fi multe,or fi putine nu-mi dau seama) Vineri 23.09.2016 mai avea de sustinut examenul oral la Drept International Umanitar programat de la ora 9 pana la ora 13.Examenul s-a prelungit fiind 45 de studenti restanti la aceasta materie iar pe la ora 14 in timp ce astepta sa-i vina randul un student trimis de conducere a strigat adunarea studentilor restanti in alta sala.Automat ca si fiul meu s-a subordonat si a plecat in acea sala.Erau asteptati de comandantul Academiei care i-a pus sa scrie dupa dictare raport cum ca cer sa fie trecuti la categoria de subofiteri,cu gradul aferent,in functie de nevoile Staului Roman lucru complet neadevarat.Intreband de ce sunt pusi sa scrie asa ceva deoarece ei nu-si doresc asta decanul a inceput sa tipe si sa le spuna ca nu au adunat cele 50 de credite pe care le-a stabilit Senatul Academiei si ca daca nu semneaza sa fie trecuti subofiteri si sa iasa din institutie atunci sa plateasca primul an de scolarizare si sa plece caci sunt dati afara.Fiul meu nu a acumulat decat un nr.de 41 de credite si cu toate ca i s-a interzis sa se mai prezinte la ultimul examen s-a incapatanat si s-a dus si l-a dat si l-a si luat.Sunt 26 de studenti in aceasta situatie si va rog din suflet sa ne spuneti daca avem suport legal si putem intenta proces impotriva Academiei.Acum va intrebam:pot fi dati afara fara sa aiba dreptul sa dea restante la restante RR,fara a fi inclusi intr-un program de recuperare(ca sa zic asa) pentru studentii restanti?E constient ca trebuia sa se pregateasca mai mult,ca trebuia sa fie mai bun dar sustine ca este nedrept ca nu li se acorda nici o sansa de recuperare,ca nu sunt reexaminati ci pur si simplu exclusi din prima.Este prima oara cand Academia Fortelor Terestre Sibiu vrea sa dea afara studentii fara drept de apel.Am avut si am un copil minunat-nu fumeaza,nu bea(nici macar cafea),nu a avut si nu are un anturaj cu care sa piarda noptile si va imaginati ca nu a intrat aiurea in Academia Fortelor Terestre.Caut avocat sa-l reprezinte in senatul Academiei daca o sa aiba parte sa fie *judecat*si nu o sa fie dat afara pur si simplu.Va multumesc anticipat si astept raspunsul Dumneavoastra.
Răspunde
 26-09-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Ar fi util de stiut Regulamentul Intern al AFT.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-09-2016
Vizitator
Va multumesc din suflet ca mi-ati raspuns!Ieri am fost la el la Sibiu.Eram hotarata daca nu li se da sansa sa fie reexaminati sa caut un avocat si sa cer audienta.La ora 9 eram acolo.Nu am retinut la ce ora au intrat in sedinta* dar m-am bucurat ca au reusit sa retraga acele rapoarte scrise de mana. Mi-a spus cand a iesit ca vor fi bagati in Senat la 14:30.Ca el a facut referire la legea invatamantului 2010 actualizata pe 2016 si la Carta Universitara a AFT-ului si ca au obtinut totusi o reexaminare ce urmeaza sa fie discutata in Senat si ca acesta decide daca va aproba cererea lor.Intradevar Senatul a aprobat reexaminarea si vor fi anuntati azi de programari pentru miercuri si joi,vineri primind rezultatele.Cred ca D-nl Comandant cauta sa-i bata cu armele lor si a lasat ca ei dar va iesi cum vrea el...Au obtinut aceasta reexaminare deoarece au venit cu argumente legale iar el nu a vrut sa fie acuzat probabil ca nu le da conform articolelor respective aceasta sansa.In schimb fiul meu e putin mai norocos fata de alti colegi caci are trei restante deoarece doar trei vor fi programate. Sunt colegi care au cate 5,6 restante si se gandesc ca nu mai au sanse.Gandesc ca va scoate niste subiecte care sa-i doboare...iar timpul lor de a mai recapitula cate ceva este azi si la noapte,atat.Va multumesc inca odata ca mi-ati raspuns si ca datorita Dv. au pus mana si au cautat si au beneficiat de aceasta portita altfel ieri predau uniformele.Oricum spune ca a ramas cu un gust amar caci au fost tratati urat si ca Senatul nu este impartial cum ar trebui.Este tot sub instruirea D-lui Comandant.
Răspunde
 15-11-2018
Vizitator
Ce functie primesti la terminarea academiei ?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.