Forum avocaţi > Civil

Contestatie la executarea silita

28-09-2016
Vizitator
Am fost instiintata la mai mult de trei ani ca sunt executata silit pentru o suma fabuloasa care includea datoria la banca unde am avut cont de salariu si descoperire de cont,onorariu executorului si taxa de timbru.am depus imediat contestatie la executare pentru motivul prescrierii datoriei . executorul a depus si el intampinare. invoca faptul ca ultima chitanta de la banca datata martie 2013 care dovadea ultima mea plata , opreste cursul prescrierii. Desi eu am fost notificata in iulie 2016 pt executare.Acum face presiuni asupra angajatorului sa-mi popreasca sumele desi pana acum nu s-a deranjat deloc, chiar inainte de prima infatisare la proces, pt a-mi intrerupe cursul prescrierii. Sustine ca legea prevede ca executarea se aplica chiar daca instanta nu s-a pronuntat inca asupra contestatiei. Care este edevarul? Angajatorul tinde sa cedeze. Va rog sa-mi raspundeti urgent daca se poate. Va multumesc.
Răspunde
 28-09-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Contestatia la executare nu suspenda executarea. Impreuna cu contestatia la executare trebuia ceruta si suspendarea actelor de exectuare silita. Cererea de suspendare se timbreaza separat si se depune si o cautiune pentru solutionarea acesteia. In lipsa admiterii cererii de suspendare de catre o instanta de judecata, executarea poate continua. Cu toate acestea, in situatia in care contestatia la executare este admisa, se poate cere intoarcerea executarii silite pentru recuperarea eventualelor sume retinute.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2016
Vizitator
Va multumesc mult pt raspuns.
Răspunde
 28-09-2016
Vizitator
nu am mentionat faptul ca sunt in concediu de maternitate. executorul are dreptul sa pretinda angajatorului, ca tert poprit, poprirea indemnizatiei de maternitate?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.