Forum avocaţi > Civil

Act de lichidare a regimului comunitații legale

28-09-2016
Vizitator
Buna seara
Am facut succesiunea după tatal meu , un caz extrem de simplu si anume :
Un singur mostenitor , fiica ,si soția in viata .
Intrebare :
Taxele impuse de notar au ajuns la suma de 2500 lei si un document impus obligatoriu "act de lichidare a comunitații legale "
Era necesar acest act??
Taxele atat de mari ?
Bunurile evaluate sunt de 100 mii lei din care scade 20 mii lei cheltuieli spital si înmormântare
Rog sa ma ajutați

Multumesc anticipat
Răspunde
 28-09-2016
Vizitator
100.000 lei inseamna cam 22.000 euro.. conform calculatorului de aici cred v-a luat putin cam mult notarul respectiv, nu ft mult insa pentru ca actul de lichidare era intr-adevar necesar si calculatorul nu tine cont de el: http://legeaz.net/utile/calculator-taxe-succesiune
DAR tot ati "iesit" mult mai ieftin decat in instanta. 2500 de lei v-ar fi costat numai avocatul la fond, fara a mai adauga taxa judiciara de 3% din valoarea bunurilor catre stat - care venea tot asa in jur de 660 euro
Răspunde
 28-09-2016
Vizitator
Plus expertiza judiciara care era si aia 800-1000.. adica cam cu cat v-a luat mai mult notarul. Era bine sa va informati si la alti notari.
Răspunde
 29-09-2016
Vizitator
Multumesc pentru raspuns !
Am vrut sa plec de la acest notar si mi -a reținut abuziv toate actele originale ,pe motiv de "asa-i procedura".
Stiam ca nu este asa,si am insistat
Mi le-a înapoiat cu urlete si înjurături!
(Am facut presiune sa mi le înapoieze insa mama mea plătise suma cerută )
Pot face plângere in acest sens??
Multumesc
Răspunde
 29-09-2016
Vizitator
Este dreptul notarului sa va ceara cat considera ca ii valoreaza munca, dar nu are dreptul in niciun caz sa va retina actele sau sa va oblige in alt mod sa incheiati actele la el. Daca intr-adevar asa s-a intamplat puteti face plangere la baroul notarilor - camera notarilor din localitate, cu privire la faptul ca v-a retinut actele, nu la onorariu pentru ca acela vi-l cere dupa cum apreciaza dansul si daca va convine, ramaneti, daca nu, nu.
Răspunde
 02-10-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Tb vazut daca e vorba doar de onorariu si nu onorariu si taxe catre stat, precum si alte costuri înregistrare acte in registre electronice.

E obligatoriu si acel act dar nu costă mai mult de 200 lei si in jur de 40 lei costa înregistrarea in registrul electronic special.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-10-2016
Vizitator
Acel act mi l-a taxat 275 lei plus tva76 lei
Nu pricep ce calcule a facut mai ales la tva
Răspunde
 03-10-2016
Vizitator
Nu prea are consistenta ce spuneti.. poate 200lei+tva 75lei pentru actul de lichidare si costa exact cat a scris colega avocat. 20% din 275 lei nu ar rezulta 76 lei.
Oricum, ideea e ca din ce ati detaliat ici va puteti plange doar pentru retinerea fortata a actelor daca s-a intamplat asa ceva.
Răspunde
 03-10-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu cred ca e vb nici de o retinere forțată a actelor. Daca ds de succesiune a apucat sa fie înregistrat pe rolul acelui birou notarial, atunci procedura va continua la acesta.

Orice alt notar nu va înregistrează ds pana nu verifica evidențele pt a observa dc s a mai deschis sau nu ds in alta parte.

Oricum eu una nu vad utilitatea unui astfel de demers. Veti consuma timp, nervi si sanatate in plângeri care nu isi vor atinge scopul dorit de dvs.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-10-2016
Vizitator
Multumesc pentru raspuns
Va pot atașa facturile si chitanțele cu plățile !
Nu au nici o relevantă cu realitatea atat scriptic vorbind cat si matematic socotind
Actele au fost reținute abuziv atâta timp cat in localitatea de domiciliu se afla doar 2 notari .

Actele au fost procesate din data de 2 August si nici acum in 12 oct nu am certificatul de Moștenitor emis
Banii dați si fraieriți

Reclamații oricum va avea pentru ca matematic nu reiese ce scrie

Merci de raspuns
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.