Forum avocaţi > Civil

Custodie exclusiva

05-10-2016
Vizitator
Buna ziua!! Eu si fiul meu minor suntem plecati in Anglia unde l-am inscris pe cel mic la grdinita. Am primit acordul notarial de la fostul sot pana in 1.10 ca am voie la calatorii multiple cu copilul. A expirat aceasta data dar eu nu vreu sa il mai duc inapoi in tara, ii este mai bine cu mine. Ma poate da in judecata pentru nerespectarea perioadei de imputernicire? As putea sa cer in instanta custodia exclusiva? Mentionez ca imi plateste pensia alimentara regulat dar nu vizita copilul. Ce sanse as putea avea in instanta?? Va mutlumesc!!!
Răspunde
 05-10-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ați putea fi acuzată de răpire internațională de copii.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-10-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu este in regula ceea ce ati facut. Tatăl va putea solicita cu succes înapoierea dvs in tara.

Apoi instanță va fi suverană sa decidă in functie de cererile care se fac in dosar. Puteti cere si o custodie exclusiva, dar sansele concrete sunt greu de apreciat in lipsa tuturor detaliilor

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-10-2016
Vizitator
Sotul meu nu a respectat programul de vizita care a fost stabilit la domiciliul meu cate 2 ore pe zi, motivul lui a fost ca nu mai pune piciorul la mine in casa. Am luat legatura cu el pentru a-mi semna imputernicirea si pentru a-mi da acordul sa fac pasaport copilului. Tot atunci m-a rugat sa poata sa se intalneasca cu copil in prezenta mea, acest lucru s-a intamplat de 2x cat timp am fost acasa. M-a rugat sa las copilul la el macar cateva ore pe zi iar eu nu am fost deacord din cauza actualei lui sotii, nu are ce cauta copilul meu in preajma ei. I-am zis sa ia legatura cu mama mea carea avut grija de el cat timp am fost eu plecata dar el nu a facut acest lucru.
Pe imputernicire scrie ca in scop turistic pot calatorii cu el pana in 1.10. Acum cateva zile mi-a trimis mesaj si m-a intrebat unde e copilul, iar eu din suparare ca acum brusc vrea sa devina tatal copilului i-am zis ca locul baiatului e langa mine, aici e fericit si de aici pot sa-l duc unde vreau fara sa mai apelez la el . Stiu ca nu e bine ce am facut dar sunt disperata.... am inteles ca pentru a primi custodia exclusiva am nevoie de dovezi clare iar eu in afara ca nu a respectat programul de vizita si ca lucrez in strainatate nu am nimic la "mana". Cunoscand aceste aspecte am vreo sansa sa castig procesul?? Va multumesc!!!
Răspunde
 06-10-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Sansele pentru a obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti sunt minime, in sensul ca trebuie demonstrat ca actiunile tatalui fata de copil ar pune in pericol viata, integritatea corporala sau buna dezvoltare a acestuia. In ceea ce priveste nerespectarea programului de vizitare a minorului, acesta este un drept al tatalui, nu o obligatie, iar daca nu veti aduce copilul in tara in termenul stabilit riscati sa fiti acuzata de rapire internationala de minori.
Ceea ce puteti face in situatia expusa, din moment ce domiciliul minorului este stabilit la dvs., iar in acest moment acesta se afla cu dvs in tara respectiva, puteti apela la instanta locala pentru a va stabili domiciliul minorului la adresa unde locuiti efectiv in prezent.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-10-2016
Vizitator
M-a contactat din nou fostul sot si i-am zis ca fiul nostru are domiciliul la mine la adresa din Anglia. Nu ii e clar cum am putut face acest lucru plus ca l-am inscris la gradinita fara acordul lui. Ma ameninta cu instanta, zice ca are si el drepturi in momentul de fata, ca se aplica hotararea judecatoreasca prin care avem custodie in comun. Mi-e frica!!! Daca ma da in judecata pentru rapire de minor ce consecinte poate avea asupra mea???? Poate sa imi ia copilul?? Sau sa primesc interdictie sa mai ies cu el din tara??? Va multumesc din suflet pentru ajutor!!!!
Răspunde
 06-10-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
In momentul de fata aveti custodie comuna, ceea ce inseamna ca toate deciziile privitoare la copil trebuie sa le luati impreuna. Eu va cred ca ii este copilului mai bine la dvs, dar acest lucru se poate face printr-o hotarare judecatoreasca, hotarare care din pacate necesita timp si multi nervi.
In acest moment, tatal poate introduce actiune in instanta de innapoiere a copilului in tara in primul rand, si va avea castig de cauza.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-10-2016
Vizitator
Este si o ruda foarte apropiata mie cu mine, in cazul in care voi fi data in judecata pentru nerespectarea periadei de pe imputernicire si fac si eu o imputernicire la notar aici cum ca las copilul in grija ei si ma intorc in tara singura la proces unde cer suplinirea consimtamantului sa pot ramane cu cel mic aici, am sansa? Sau neaparat trebuie sa duc copilul inapoi? Pot primi interdictie sa-l mai duc afara?? El ii la gradinita, se simte foarte bine si nu vreau sa il "rup" brusc de aici si sa-l duc inapoi. Va multumesc!!!
Răspunde
 07-10-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Este necesar sa va intoarceti cu copilul inapoi in tara pentru a nu fi acuzata de rapire internationala de copil. Daca nu aveti acordul tatalui pentru a ramane cu copilul in strainatate, tatal poate cu succes sa formuleze o actiune prin care sa obtina sprijinul autoritatilor straine pentru a i se inapoia copilul in tara. Depinde foarte mult de tatal copilului care are aceste instrumente juridice la dispozitie, insa doar el poate decide daca le foloseste.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-10-2016
Vizitator
M-a contactat din nou fostul sot. Zice ca are nevoie de adresa mea ca sa poata sa vina sa vada copilul. Nu-i dau adresa... i-am zis ca il voi astepta la aeroport daca chiar are de gand sa faca acest lucru. Mi-e frica, poate are nevoie de adresa mea sa ma cheme in judecata ca de ce nu sunt inca acasa cu micutul.. daca am domiciliul in Romania si primesc citatie sa merg la proces iar eu zic ca nu am primit nimic deoarece in momentul de fata nimeni nu sta in acea casa se pot judeca fara prezenta mea? Ar fi deajuns sa angajez un avocat care sa ma reprezinte fara sa fiu nevoita sa ma duc in tara??? Va multumesc!!!!
Răspunde
 07-10-2016
Vizitator
Mentionez ca fostul meu sot vrea doar sa se razbune pe mine!!!! Nu-l intereseaza copilul...... sunt convinsavde acesta..... sunt disperata, nu mai stiu ce sa fac!!!!
Răspunde
 17-12-2016

Tot timpu fostii soti vor doar sa se razbune dar tu cf de ce nu ii acorzi dreptul copilului la tata ti se pare normal ce faci? Parerea mea ca nu este ok ce faci
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.