Forum avocaţi > Civil

Rate la recuperatorii de creante, mama bolnava, pusa sub interdictie

05-10-2016

Buna ziua.

Scurt si la obiect:
Mama a avut un credit la o banca. Nemaiplatind acest credit, banca a vandut datoria la o firma de recuperare creante. Din 2010 mama nu mai este prezenta psihic, (dementa), are certificat de handicap cu cel mai grav grad plus ca este pusa sub interdictie de tribunal iar eu am tutela asupra ei. Din 2010 platesc rate la acesti recuperatori, pentru creditele respective.
Intrebarea mea este, tinand cont de situatia mamei mele, este legal ce fac acesti recuperatori? Sau am ceva portita sa scap de plata respectiva.

Multumesc.
Răspunde
 12-10-2016

In primul rand nu sunt avocat, doar o persoana fizica care s-a reprezentat singura in justitie cu un anumit succes. Insa sunt destul de familiarizat cu situatia dumneavoastra. In primul rand, sper din toata inima ca ati primit si pastrat chitantele pentru toate platile partiale pe care le-ati facut catre recuperatori. Apoi strangeti toate plicurile cu notificari pe care le-ati primit de la Banca si recuperatori, in special cele prin care sunteti anuntati de declararea scadentei anticipate a creditului de catre Banca si cele referitoare la cesiunea creantei dumneavoastra intre diferite firme (...)
In principiu, si accentuez in principiu, ar trebui sa opriti orice plati si sa se faca demersuri pentru a se identifica cine are drept asupra creantei dumneavoastra si a se lamuri intinderea creantei. Deasemenea, trebuie vazut daca in situatia mamei dumneavoastra mai poate fi legal urmarita pentru plata creantei. De situatia dumneavoastra evident abuzeaza firmele de recuperare, care calculeaza ilegal dobanzi bancare. Daca veti continua aceste plati chiar si partiale nu veti reusi niciodata sa achitati datoria. In plus, va puteti trezi ca platiti unei firme care nici nu detine creanta dumneavoastra. Totusi este si un aspect pozitiv, daca pot spune asa. Situatia dumneavoastra, chiar daca mai mult ca sigur ati facut plati degeaba, este una fericita pentru ca nu ati fost executati silit (cand termenul de formulare a unei contestatii este de doar 15 zile) (...)

Editat de Admin: Avertisment 2 - vă rog să respectați regulamentul formului.
"Este necesar ca răspunsurile dvs.:
să nu conțină în mod explicit recomandarea de a consulta un avocat sau un alt profesionist (notar, executor judecătoresc etc.). Majoritatea justițiabililor cunosc deja acest lucru."
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.