Forum avocaţi > Civil

Am obtinut intoarcerea executării silite. Ce fac in continuare ?

09-10-2016

M-am reprezentat personal in instanta si mi s-a admis Contestatia la executare privind anularea tuturor actelor de executare, precum si intoarcerea executarii. Solutia pe scurt s-a dat in Aprilie, insa doar la sfarsitul lui Septembrie mi s-a comunicat Hotararea. Problema este ca si dupa Aprilie s-a continuat poprirea veniturilor mele pana la concurenta presupusei creante de 3000 lei, in timp ce intoarcerea executarii se refera strict la suma de 1400 lei. Ma confrunt prima data cu o astfel de problema si as vrea sa stiu:
1. Cine trebuie sa imi returneze banii strict la referitor la intoarcerea executarii silite: IFN-ul intimat sau BEJ care m-a executat ?
2. Sunt convins ca vor fi mari tegiversari si deci: Pot adopta o atitudine activa si sa ma prezint cu Hotararea la un alt BEJ pentru executarea silita a IFN-ului ?

Multumesc !
Răspunde
 10-10-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua, teoretic, banii trebuie sa vi-i returneze cine i-a incasat!
Probabil ca BEJ care v-a executat era doar un intermediat.
2. Da, puteti sa va prezentati cu hotararea la un alt BEJ.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-10-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

In general intoarcerea executarii silite se refera la toate sumele executate in baza titlului executoriu care a fost anulat, insa este posibil ca instanta sa fi acordat doar ceea ce s-a solicitat (daca doar suma de 1400 lei ati solicitat-o sa fie inapoiata si nu orice suma care va fi executata in baza tilului executoriu contestat).
In cazul in care exista nelamuriri cu privire la hotararea prin care s-a admis contestatia dvs. la executare (pentru ca s-a dispus intoarcerea executarii silite doar pentru suma de 1400 in mod expres), puteti formula o cerere de lamurire a hotararii prin care sa solicitati aceleiasi instanta sa lamureasca situatia prin precizarea in mod expres in dispozitivul sentintei ca intoarcerea executarii silite se refera la returnarea oricaror sume executate in temeiul titlului executoriu anulat.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-10-2016

Mulțumesc mult doamna Alexandra! Intr-adevăr, am fost surprins de ce mi-a spus un executor recent. Adică nu poate executa decât strict ce prevede paragraful cu întoarcerea executării. Mi-a spus că a avut numeroase cazuri când oamenii nu și -au putut recupera banii pentru ca nu au cerut și întoarcerea executării chiar dacă au fost anulate toate actele de executare. Am înțeles totuși că voi putea face în viitor o cerere pentru obținerea unei hotărâri pentru restul de bani. Nu vreau să solicit acum acest lucru întrucât doresc să recuperez cât mai repede parte din suma cu care am fost păgubit. Mulțumesc încă o dată.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.