|
10-10-2016 |
 | Alexandru Vizitator |
| Buna ziua.Am un copil minor si din cauza neantelegerilor grave cu sotia, vreau sa divortez.Avand in vedere ca atunci cand i-am mai spus acest lucru ea nu a fost de acord si a sarit la mine cu bataia,vreau sa introduc actiunea de divort si sa ma mut in alta parte pentru a fi scutit atat eu cat si copilul de iesirile violente ale acesteia.Pentru ca ea nu vrea divort amiabil din cauza ca nu e dispusa sa lucreze sa se intretina singura si divortul va dura nu mai vreau sa stau in acelasi loc cu ea.Minorul are 13 ani si ii voi asigura banii necesari din pensia mea pentru intretinere pana la hotararea definitiva de divort.Va rog sa-mi spuneti daca pot face acest lucru fara a fi acuzat de parasire de domiciliu .Imi va dauna in instanta aceasta situatie?Am nevoie de liniste si vreau sa merg in alta localitate unde am o sora.Banii pe care vreau sa-i trimit pentru copil, sa-i trimit prin mandat postal, sau sa-i dau personal?Va multumesc. | |
|
|
|
10-10-2016 |
| Buna ziua, Da, puteti parasi domiciliul, dupa introducerea actiunii de divort. Nu mai exista o asemenea "acuzatie" de "parasirea domiciliului". De fapt divortul in sine nu va dura mult. Ceea ce va dura este partajul. Va sfatuiesc, din aceasta cauza, sa nu le faceti impreuna. Prima data depuneti actiunea de divort, Acesta se va judeca mult mai repede: maxim 6 luni, apoi dupa finalizarea divortului depuneti si actiunea de partaj, aceasta va dura mai mult putand ajunge si la 2 ani. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
10-10-2016 |
 | Badea daniela Vizitator |
| Buna ziua.Am divortat acum cinci ani,iar in urma divortului sotul avand autoritate executiva asupra minorului.De cinci ani de zile nu mi se permite sa am contact cu copilul.Ce pot face?Va multumesc. | |
|
|
|
10-10-2016 |
| Buna ziua, autoritatea exlusiva asupra minorului nu inseamna interzicerea legaturilor personale cu minorul. In hotararea de divort era necesar sa fie mentionate si existenta legaturilor personale cu minorul, bazate pe un program de vizitare concret. Daca acest lucru nu a fost cuprins, atunci va trebui sa introduceti o noua actiune in acest sens. Daca acest lucru a fost mentionat, atunci va trebuie sa apelati la unexecutor judecatoresc pentru a il obliga pe acesta sa va permita legaturile personale cu minorul in programul stabilit de instanta. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
12-02-2018 |
 | Adriana Vizitator |
| Buna ziua...am nevoie de un sfat...eu cu sotul meu nu ne mai intelegem...este o tensiune foarte mare in casa din cauza certurilor care au loc zilnic...suntem căsătoriți de 8 ani si avem un copil de 8 anișori...din cauza jignirilor si injuriilor am ajuns să îmi doresc să plec din această casa...pur si simplu nu mai suport sa imi aduca acuzații care nu sunt reale... Copilul vorbește foarte urat din cauza lui si a părinților lui pentru ca ei consideră acest lucru ceva amuzant....aceasta nu este educația pe care mi-o doresc pentru el.... Simt ca nu mai rezist.....ma amenință că o sa plateasca martori sa spuna lucruri urâte despre mine ca el sa castige copilul in instanță... Eu nu am pe nimeni aici... Are șanse să câștige el copilul in instanță? | |
|
|
|
12-02-2018 |
| Adriana a scris pe 12-02-2018: Buna ziua...am nevoie de un sfat...eu cu sotul meu nu ne mai intelegem...este o tensiune foarte mare in casa din cauza certurilor care au loc zilnic...suntem căsătoriți de 8 ani si avem un copil de 8 anișori...din cauza jignirilor si injuriilor am ajuns să îmi doresc să plec din această casa...pur si simplu nu mai suport sa imi aduca acuzații care nu sunt reale... Copilul vorbește foarte urat din cauza lui si a părinților lui pentru ca ei consideră acest lucru ceva amuzant....aceasta nu este educația pe care mi-o doresc pentru el.... Simt ca nu mai rezist.....ma amenință că o sa plateasca martori sa spuna lucruri urâte despre mine ca el sa castige copilul in instanță... Eu nu am pe nimeni aici... Are șanse să câștige el copilul in instanță? Dacă plecați ar trebui să luați și copilul cu dvs. Aveți o locuință unde vă puteți muta și unde să asigurați copilului toate cele necesare. Aveți venituri? Sunt mai multe aspecte de discutat și de lămurit pentru a primi un sfat care să vă ajute. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-02-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Adriana a scris pe 12-02-2018: Buna ziua...am nevoie de un sfat...eu cu sotul meu nu ne mai intelegem...este o tensiune foarte mare in casa din cauza certurilor care au loc zilnic...suntem căsătoriți de 8 ani si avem un copil de 8 anișori...din cauza jignirilor si injuriilor am ajuns să îmi doresc să plec din această casa...pur si simplu nu mai suport sa imi aduca acuzații care nu sunt reale... Copilul vorbește foarte urat din cauza lui si a părinților lui pentru ca ei consideră acest lucru ceva amuzant....aceasta nu este educația pe care mi-o doresc pentru el.... Simt ca nu mai rezist.....ma amenință că o sa plateasca martori sa spuna lucruri urâte despre mine ca el sa castige copilul in instanță... Eu nu am pe nimeni aici... Are șanse să câștige el copilul in instanță? Avand in vedere situatia expusa, ar fi indicat sa plecati impreuna cu copilul din acel mediu care ii poate pune in pericol buna crestere si dezvoltare. Asigurati-va ca detineti un spatiu locativ decent pentru a va creste copilul si puteti solicita desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului, exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-04-2018 |
 | Alina Vizitator |
| Bună seara, nu mă mai înțeleg cu soțul, iar in urma acestor neînțelegeri eu am părăsit domiciliul conjugal. Există repercusiuni si care sunt acestea ce se pot răsfrânge asupra mea în timpul divorțului amiabil dacă soțul a depus plângere împotriva mea pt părăsirea domiciliului conjugal? Menționez ca nu avem copii minori | |
|
|
|
21-04-2018 |
| Nu exista parasire de domiciliu. O astfel de eventuala plangere nu are niciun efect legal. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
21-04-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Alina a scris pe 21-04-2018: Bună seara, nu mă mai înțeleg cu soțul, iar in urma acestor neînțelegeri eu am părăsit domiciliul conjugal. Există repercusiuni si care sunt acestea ce se pot răsfrânge asupra mea în timpul divorțului amiabil dacă soțul a depus plângere împotriva mea pt părăsirea domiciliului conjugal? Menționez ca nu avem copii minori Conform Codului Penal, nu exista infractiunea de parasire a domiciliului conjugal, ba chiar este indicat sa va mutati dintr-un mediu nociv care v-ar putea afecta integritatea fizica si psihica. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-06-2025 |
 | Mădălin Vizitator |
| Bună seara soția a plecat de 3 zile de acasă la amant pe mine m-a lăsat cu 2 copii ( 1 cu handicap grav) ce pot face în această situație ? Multumesc pt eventualele raspunsuri | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |