Forum avocaţi > Civil

Casa daramata si ridicata alta noua

11-10-2016
Vizitator
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Intr-o curte exista 2 imobile cu un singur drum in spatele uneia dintre ele . ulterior s- a facut acte o casa pentru un copil iar cealalta pentru al doilea copil. Imparteala pamantului s-a facut in asa fel incat doar una dintre case are drum, iar cealalta fiind nevoita sa darame o camera din casa si grajdul pentru a avea acces la gradina.Din vara proprietarul care si a luat casa avand drum a daramat vechea casa si a ridicat alta noua, fara a avea autorizatie de demolare si constructie . casa este construita pe hotar, cu fereastra de deschidere catre proprietatea mea, iar acoperisul este facut in asa fel in cat ajunge si pe proprietatea mea iar apa curge tot la mine si nimeni de la primarie nu ia nici o masura. Nu a reapectat nici un articol din noul Cod Civil.A ridicat noua casa pe abuz de putere considera ca daca a daramat-o pe cea veche nu are nevoie de alta autorizatie noua de constructie. Este corect ca sa nu aibe nevoie de autorizatie de constructie daca a demolat si construit alta cladire, sa nu am acces la drum, ca construiasca pe hotar si sa curga apa de pe casa lui pe proprietatea mea? Poate Inspectoratul de Stat in Constructii sa faca dreptate in acest caz? Trebuie sa darame din constructie daca a pus-o pe hotar? Multumesc si astept raspuns.
Răspunde
 12-10-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Proprietarul care a demolat casa veche si a construit una noua avea nevoie atat de autorizatie de demolare, cat si una de construire. Pentru emiterea autorizatiei de construire, trebuiau respectate toate prevederile legale privind amplasarea constructiei la distanta legala fata de limita de proprietate sau cu privire la obligatia acestuia de a respecta dreptul dvs. de proprietate.
Trebuie sa faceti sesizari atat la Primaria, cat si la Inspectoratul de Stat in Constructii.
Puteti sa va adresati si direct instantelor de judecata cu o actiune prin care sa il obligati pe proprietarul care construieste abuziv sa respecte legea si sa isi retraga casa de pe limita de proprietate (daca va este afectata in mod considerabil proprietatea dvs.), sa realizeze acoperisul in asa fel incat apele pluviale sa nu se scurga pe terenul dvs, sa obtureze fereastra de deschidere si eventual sa ii solicitati despagubiri.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-10-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Nu are voie sa demoleze o casa fara autorizatie de demolare, si nu are voie sa construiasca casa fara a avea autorizatie de constructie. Pt a avea autorizatie de constructie primaria i-ar fi pus in vedere sa obtina o serie de avize si de asemenea trebuia sa aiba acordul dvs exprimat la notar pt constructia casei.
Puteti face sesizare atat la primarie cat si la inspectorat.
In situatia in care aveti nevoie de mai multe informatii, ne puteti contacta la datele de mai jos.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-01-2019
Vizitator
Am co stăruit o mansarda peste casa proprietate personala și am fost reclamat de vecin din cauza invidiei ma amendat și pe urma sa impus a-mi face autorizație nu miam făcut autorizație și primarul ma dat în judecata cerând demolarea casei , aștept sa vad ce dispune instanta cel cara ma pîrat din invidie ca el a căpătat o casa de la o bătrână înșelando prin constrângere și el nu a avut autorizație de construcție și el a ridicat o mansarda fără autorizație eu reclamantul după ce el ma reclamat și am fost amendat a luat și el amenda și a fast dat în judecata se numește bizom Flaviu Vasile din Bistrița cartier viisoara nr 156 el care nu avea autorizație ma reclamat sigur ca sia săpat singur groapa
Răspunde
 23-08-2023
Vizitator
Buna ziua! Sunt in proces cu vecinul meu pt demolare casa veche situata pe hotar si construire bloc.In timpul procesului a obtinut aprobarea primariei a demolat casa ,a facut gardul intrand pe proprietatea mea fara acordul meu si a facut cerere de anulare a procesului. Se mai poate face ceva
Răspunde
 23-08-2023

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Trebuie vazut si analizat dosarul, doamna. Va recomand sa vorbiti cu avocatul dvs., sa vedeti exact care este situatia si ce se poate face. Nu toate intrebarile isi pot gasi raspuns aici in forum.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.