Forum avocaţi > Civil

Dat in judecata de Asociatia de locatari

1  2  Final
 12-10-2016
Vizitator
Proces civil: Am fost dat in judecata de catre Asociatia de locatari, eu fiind locatar si avand datorii de 6.400 Lei, plus 4.000 Lei penalitati. Fondul a fost stabilit pe data de 22 ianuarie 2016 si apoi amanat pe data de 5 februarie 2016. In data de 5 februarie s-a luat hotararea ca eu sa platesc Asociatiei toata suma (10.400 Lei), plus cheltuielile de judecata. Mi s-a acordat timp de a face apel in perioada 5 februarie - 5 martie.
Problema este urmatoarea: Eu am primit comunicarea hotararii civile, cu stampila oficilui postal, pe data de 14 martie, acesta fiind trimisa pe data de 11 martie.
Ce pot face acum? Mai am dreptul la apel sau ar trebui sa apelez la ajutorul uni avocat?

Astept raspunsul dumneavoastra. Va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui mesaj.
Răspunde
 12-10-2016

Este evident ca nu mai puteti face Apel. Hotararea DOAR VA OBLIGA sa achitati Asociatiei suma respectiva. In pofida situatiei tensionate dintre dumneavoastra si asociatie, cea mai buna solutie, dupa parea mea, eu ne fiind avocat, este sa solicitati Asociatiei sa ajungeti la o intelegere amiabila privind plata in transe, intr-un termen rezonabil, a datoriei pe care o aveti. Aceasta solicitare ar trebui sa o faceti in scris, unde sa metionati situatia dumneavoastra financiara si ce suma v-ati putea angaja sa achitati lunar. In cazul in care nu ajungeti la o intelegere, puteti apela la serviciile unui mediator. In aceasta faza nu vad cum va poate ajuta un avocat. Acesta ar putea studia doar Hotararea Instantei, pentru un eventual sfat suplimentar. Totusi, ATENTIE, daca nu ajungeti la o intelegere, Asociatia va poate executa silit, cu costuri suplimentare semnificative, care vor veni din partea executorului judecatoresc. Cea mai grava problema este ca datoria dumneavoastra cumulata depaseste suma de 10.000 lei, ceea ce ii va permite executorului judecatoresc sa se indrepte si impotriva locuintei dumneavoastra. In consecinta, MARE ATENTIE in cazul in care sunteti executat silit. Aveti doar 15 zile la dispozitie sa faceti contestatie cu ajutorul unui avocat bun. Chiar si in acest caz sunt putine lucruri pe care le-ati putea obtine, in afara de a nu va pierde locuinta.

Editat de Admin: Avertisment - vă rog să respectați regulamentul formului.
"Este necesar ca răspunsurile dvs.:
să nu conțină în mod explicit recomandarea de a consulta un avocat sau un alt profesionist (notar, executor judecătoresc etc.). Majoritatea justițiabililor cunosc deja acest lucru."
Răspunde
 13-10-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Hotararea este definitiva si executorie ca urmare a neapelarii ei in termenul legal de 30 zile de la data comunicării sentinței motivate a judecătoriei.

E vorba de o asociatie de locatari sau de proprietari ? Dvs sunteti proprietarul sau doar locatar?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-10-2016

Okay! Am înțeles. Dar chestia asta cu majoritatea justitiabililor este neadevărata. Cred că multă lume nici nu înțelege termenul. Am dorit doar să ajut un pic această imensă masă de oameni necăjiți. Da, știu treaba aia cu publicitatea. O să țin cont. Sunt interesat și de o colaborare pe termen lung însă nu am reușit să găsesc o modalitate de a vă contacta.
Răspunde
 12-02-2017
Vizitator
Buna ziua!
Revin din nou cu o intrebare.

Intr-un final, am facut cum m-ati sfatuit si ,in septembrie, dupa ce am primit somatia de executare silita, am ajuns la o intelegere cu Asociatia de Proprietari (sunt proprietar, nu locatar) sa platesc suma datorata in rate lunare, conform unui grafic de esalonare, intocmit de avocatul Asociatiei de Proprietari.

Nelamurirea mea este urmatoarea:
De vreme ce am ajuns la o intelegere cu Asociatia, mai sunt nevoit sa platesc cheltuielile de executare silita 13.143 RON ?? (400 RON onorariu avocat - reprezentare juridica, 200 RON avans onorariu executare, 210 RON taxe postale si cheltuieli executare, 1.140 RON diferenta onorariu executare silita, 20 RON taxa judiciara de timbru)
Răspunde
 12-02-2017
Vizitator
Dobrea a scris pe 12-02-2017:
De vreme ce am ajuns la o intelegere cu Asociatia, mai sunt nevoit sa platesc cheltuielile de executare silita 13.143 RON ?? (400 RON onorariu avocat - reprezentare juridica, 200 RON avans onorariu executare, 210 RON taxe postale si cheltuieli executare, 1.140 RON diferenta onorariu executare silita, 20 RON taxa judiciara de timbru)

Evident, toate acele taxe au fost platite de cineva, respectiv, de asociatie. Acum, daca asociatia vrea sa faca un compromis si doreste sa va exonereze de plata lor, asta e treaba lor, insa intr-un proces in instanta ati fi obligat inclusiv sa platiti acele taxe (plus alte eventuale taxe cauzate de deschiderea noului proces).
Răspunde
 12-02-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca aceste cheltuieli deja au fost facute atunci va tb sa le suportati.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2017
Vizitator
In intelegerea incheiata cu Asociatia este deja specificat ca trebuie sa platesc si cheltuielile de judecata (350 RON) si onorariu avocat pt redactarea graficului de esalonare (100 RON). Cele 2 s-au adaugat la suma pe care eu o platesc in rate.

Inainte de a incheia intelegerea cu Asociatia, am primit o Somatie in care mi se cer acesti 13.143 RON (cheltuieli si diferenta onorariu de executare).

De vreme ce procesul de executare silita nu a avut loc (pt ca am incheiat o intelegere) de ce sunt nevoit sa platesc acesti bani executorului judecatoresc?
Răspunde
 13-02-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Ar fi fost bine daca atunci cand ati incheiat intelegerea de esalonare de plata cu asocoatia de proprietari sa va lamuriti cu acesti cu privire la aceste cheltuieli....mai ales ca ati primit somatia INAINTE de a incheia intelegerea......
Niste cheltuieli in legatura cu dosarul de executare au fost facute, chiar daca nu s-a ajuns la executarea silita in finalitatea ei. Trebuie platite cheltuielie reale din dosarul de executare. Spun reale pt ca vorbiti de un rest de onorariu de executare care, in opinia mea, nu are ce cauta acolo.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2017
Vizitator
Ma scuzati, doresc sa fac o corectura, este vorba de 1.350 RON pentru executorul judecatoresc (nu 13.143 RON).

Multumesc foarte mult celor care mi-au raspuns pana acum!

Astept si alte solutii/opinii!
Răspunde
 03-10-2017
Vizitator
Buna seara,
In data de 18.05.2017 Asociatia de Proprietari m-a dat in judecata ca nu am achitat taxa pentru caine ( suma este de 10 lei pe luna, suma pentru care am fost data in judecata este de 320 de lei reprezentand mai multe luni neachitate)
In momentul in care a fost luata decizia Adunarii Generale, ( 25.04.2015) eu am depus o cerere catre presedintele asociatiei prin care sa imi aduca la cunostiinta legalitatea acestei taxe.
De asemenea va mentionez ca la proces au fost depuse doar inscrisuri cum ca s-a impus aceasta taxa deoarcere exista un consum de lumina ( eu plimband cainele cu liftul fac consum de lumina, energie) si consum de materii prime pentru curatenia blocului, insa nu au fost aduse probe in acest sens. Presedintele nu a depus nici o factura care sa rezulta consumul suplimentar la energie, sau consumul suplimentar la materiale ( detergent, mop in plus etc) In statutul asociatiei nu exista nici un articol care sa prevada ca asociatia poate lua masuri banesti contra locatarilor ce poseda animale.Decizia instantei este in favoarea Asociatiei, insa eu doresc sa fac recurs. Consider de asemenea discriminare de ce sa platesc ca am caine...dar cel care are pisica?? Apartamentul are apometre deci nu se invoca consumul de apa deoarece avand apometre ...Consider taxa abuziva, procesul a fost pentru pretentie sa achit suma de 300 de lei. Credeti ca am sanse la recurs? [/quote]
Răspunde
 04-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Maria a scris pe 03-10-2017:
Buna seara,
In data de 18.05.2017 Asociatia de Proprietari m-a dat in judecata ca nu am achitat taxa pentru caine ( suma este de 10 lei pe luna, suma pentru care am fost data in judecata este de 320 de lei reprezentand mai multe luni neachitate)
In momentul in care a fost luata decizia Adunarii Generale, ( 25.04.2015) eu am depus o cerere catre presedintele asociatiei prin care sa imi aduca la cunostiinta legalitatea acestei taxe.
De asemenea va mentionez ca la proces au fost depuse doar inscrisuri cum ca s-a impus aceasta taxa deoarcere exista un consum de lumina ( eu plimband cainele cu liftul fac consum de lumina, energie) si consum de materii prime pentru curatenia blocului, insa nu au fost aduse probe in acest sens. Presedintele nu a depus nici o factura care sa rezulta consumul suplimentar la energie, sau consumul suplimentar la materiale ( detergent, mop in plus etc) In statutul asociatiei nu exista nici un articol care sa prevada ca asociatia poate lua masuri banesti contra locatarilor ce poseda animale.Decizia instantei este in favoarea Asociatiei, insa eu doresc sa fac recurs. Consider de asemenea discriminare de ce sa platesc ca am caine...dar cel care are pisica?? Apartamentul are apometre deci nu se invoca consumul de apa deoarece avand apometre ...Consider taxa abuziva, procesul a fost pentru pretentie sa achit suma de 300 de lei. Credeti ca am sanse la recurs?
[/quote]

Buna ziua,

Puteti incerca pe calea recursului a invocati nelegalitatea taxei percepute. Trebuie sa aratati instantei in termeni cat mai clari faptul ca acea taxa nu reprezinta contravaloarea unor consumuri efective; ca taxa este perceputa fara a avea la baza vreun temei legal si reprezinta o inflamare superficiala a costurilor locuitorilor din bloc.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-10-2017
Vizitator
Buna ziua!
In urma unei hotarari definitive in contradictoriu cu asociatia de proprietari ,am achitat in totalitate,intr-o singura transa,suma pe care aceasta o pretinsese ca restante la intretinere(legea 230/2007).
Ulterior am aflat ca presedinta asociatiei nu avea dreptul sa ocupe aceasta pozitie,ea nefiind proprietara in bloc.(art.9/legea 230/2007)
INTREBARE:Pentru intoarcerea executarii,anularea Hotararii Adunarii Generale a Proprietarilor de numire a Presedintei ar avea vreo relevanta pozitiva,sau faptul ca suma la care m-am referit a reprezentat cheltuielile mele cu utilitatile,nu da nici o sansa de izbanda in a-mi recapata banii inapoi?
Răspunde
 05-10-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,
Indiferent de cine este presedintele asociatiei, suma de care vorbiti a trebuit sa o platiti cu titlu de restanta la intretinere. Aceasta restanta nu tine de modalitatea, legala sau nu, de alegere a presedintelui asociatiei

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-10-2017
Vizitator
Buna ziua,cu multumiri pentru raspunsul dat.
Credeam ca aceasta persoana nu avea dreptul sa semneze acte pentru chemarea mea in judecata,semnatura ei neexprimand nici o calitate juridica.Practic legea a fost incalcata in aceasta privinta.Iar eu,la acea data nu am cunoscut acest aspect.
Si ma gandeam ca anuland acea hotarare a adunarii generale,pot face vreun demers si asupra actelor semnate de ea fara drept(cererea de chemare a mea in judecata,etc),anulandu-se implicit si datoria mea achitata.
Cu rationamentul meu explicat mai sus,revin si intreb,multumindu-va anticipat pentru raspunsul gratuit:exista vreo sansa sa castig in instanta un litigiu avand logica anterioara?
Răspunde
 05-10-2017

Anton.georgeta@yahoo.com a scris pe 05-10-2017:
Buna ziua,cu multumiri pentru raspunsul dat.
Credeam ca aceasta persoana nu avea dreptul sa semneze acte pentru chemarea mea in judecata,semnatura ei neexprimand nici o calitate juridica.Practic legea a fost incalcata in aceasta privinta.Iar eu,la acea data nu am cunoscut acest aspect.
Si ma gandeam ca anuland acea hotarare a adunarii generale,pot face vreun demers si asupra actelor semnate de ea fara drept(cererea de chemare a mea in judecata,etc),anulandu-se implicit si datoria mea achitata.
Cu rationamentul meu explicat mai sus,revin si intreb,multumindu-va anticipat pentru raspunsul gratuit:exista vreo sansa sa castig in instanta un litigiu avand logica anterioara?

Si eu am exact aceasta situatie. O cerere de chemare in judecata semnata de o persoana care nu are calitate de reprezentant nu se anuleaza? Pare logic ce zicem noi aici...Si nu doar logic dar si corect, mi se pare mie ca este.
Răspunde
 05-10-2017
Vizitator
Exista vreo sansa sa castig in instanta un litigiu avand logica anterioara?

Aveti toate sansele ca pe langa datoriile la intretinere sa platiti si cheltuielile facute de asociatie cu avocatul si apoi cu executarea silita daca nu veti plati de buna voie. Incercand sa va "eschivati" nu faceti decat sa adaugati mai multe datorii pe nota de plata. Cel mai bine incetati procesul amiabil daca se mai poate.
Răspunde
 06-10-2017

Ricarda a scris pe 05-10-2017:
Exista vreo sansa sa castig in instanta un litigiu avand logica anterioara?

Aveti toate sansele ca pe langa datoriile la intretinere sa platiti si cheltuielile facute de asociatie cu avocatul si apoi cu executarea silita daca nu veti plati de buna voie. Incercand sa va "eschivati" nu faceti decat sa adaugati mai multe datorii pe nota de plata. Cel mai bine incetati procesul amiabil daca se mai poate.

Ehee, lasati ca nu merge chiar asa. Mie, de exemplu, nu au ce sa imi ia! Si dreptatea chiar unde mai e, va rog? Amandoua am pus intrebare serioasa.
Răspunde
 06-10-2017
Vizitator
Pai cum n-aveti apartamentul? Acela "se ia" de obicei, adica se scoate la licitatie de catre asociatie. Atunci daca apartamentul nu e al dv. n-aveti de ce sa va faceti griji, invocati lipsa calitatii procesuale chiar a dv.! :)
Răspunde
 06-10-2017

Vad ca stiti ceva legislatie. Atunci cum de nu stiti ca executarea silita imobiliara se face la un anume plafon de suma restanta?
Apartamentul meu este ipotecat de banca si, oricat s-ar da asociatia lu peste de pamant, banca are deja ipoteca pe el si privilegiu de nediscutat. Sau ma insel?
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.