Forum avocaţi > Civil

Dat in judecata de Asociatia de locatari - Pagina 2

Start  1  2
 06-10-2017
Vizitator
Ipoteca, chiar daca este de rangul 1, nu face neurmaribil bunul de catre un alt creditor. Creditorul ipotecar are doar un drept de preferinta in sensul ca el isi va putea recupera eventualele datorii cu prioritate fata de orice alt creditor, la vanzarea silita a bunului.

Asociatia de proprietari poate declansa formula de executare silita a debitorului, vanzare prin licitatie a imobilului. Singura diferenta este ca apartamentul in cauza fiind ipotecat in favoarea unei banci, aceasta se va inscrie automat la masa credala, chiar daca dv. nu inregistrati restante fata de aceasta. Dar succes!

In urma executarii silite, banca care v-a acordat creditul imobiliar, avand ipoteca de rang superior, va avea prioritate in stingerea creditului sau, daca este cazul. Diferenta ramasa va acoperi total sau partial datoria fata de asociatie.
Răspunde
 06-10-2017
Vizitator
Sigur, exista si un plafon, insa vedeti sa nu-l atingeti cu cheltuielile de judecata :)
Răspunde
 06-10-2017
Vizitator
Cel mai bun sfat pe care vi-l poate da un avocat intr-o astfel de situatie este sa va platiti datoria de urgenta imediat ce sunteti notificat de asociatie cu darea in judecata. Eventual imprumutandu-va in alta parte. Un avocat care va incurajeaza sa mergeti la proces pentru o datorie incontestabila isi urmareste doar propriile interese ca pe dv. doar va afunda mai rau, insa eu sper sa existe cat mai putin astfel de colegi. Si la fel sper ca ati ajuns in situatia asta doar dupa capul dv., nu consultand un avocat.
Răspunde
 06-10-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Anton.georgeta@yahoo.com a scris pe 05-10-2017:
Buna ziua,cu multumiri pentru raspunsul dat.
Credeam ca aceasta persoana nu avea dreptul sa semneze acte pentru chemarea mea in judecata,semnatura ei neexprimand nici o calitate juridica.Practic legea a fost incalcata in aceasta privinta.Iar eu,la acea data nu am cunoscut acest aspect.
Si ma gandeam ca anuland acea hotarare a adunarii generale,pot face vreun demers si asupra actelor semnate de ea fara drept(cererea de chemare a mea in judecata,etc),anulandu-se implicit si datoria mea achitata.
Cu rationamentul meu explicat mai sus,revin si intreb,multumindu-va anticipat pentru raspunsul gratuit:exista vreo sansa sa castig in instanta un litigiu avand logica anterioara?

Buna ziua,
Stiam ca la asta v-ati gandit cand ati pus intrebarea pt prima data:)
Raspunsul ramane acelasi. Nu aveti nicio sansa...doar lungiti treaba...concluzia va fi aceeasi.
Evident, aceasta in conditiile in care dvs spuneti ca ati avut proces cu asociatia. Si, in mod normal, in acel proces s-a efectuat si o expertiza ori s-au produs (si) alte dovezi care sa conduca instanta la pronuntarea hotararii defavorabile dvs. Faptul ca presedinta era sau nu legal pus ain functie nu schimba cu absolut nimic situatia ca dvs aveati acea datorie.
Puteti anula niste acte, dar asociatia va relua procesul, iar finalitatea va fi exact aceeasi

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-10-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
MiriamGeorgescu a scris pe 06-10-2017:
Vad ca stiti ceva legislatie. Atunci cum de nu stiti ca executarea silita imobiliara se face la un anume plafon de suma restanta?
Apartamentul meu este ipotecat de banca si, oricat s-ar da asociatia lu peste de pamant, banca are deja ipoteca pe el si privilegiu de nediscutat. Sau ma insel?

Va inselati. Daca as fi in locul dvs n-as sta asa de linistita.
Oricum, depinde f mult si de asociatie, daca au sau nu avocat...etc

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-10-2017

Ba chiar stau super linistita, datoria pretinsa este de 1700 lei din care jumate e prescrisa. De la mine nu vor vedea nici un ban, orice ar face! Voi face contestatie la executare si ii chinui si eu putin cum fac ei de ani de zile. Hahhaha.

Multumesc.
Răspunde
 07-10-2017
Vizitator
Cand spuneti de prescriptia unei datorii trebuie sa luati in calcul inclusiv eventuale motive de suspendare a termenului de prescriptie. Datoria este intr-adevar mica, insa cu penalitati si cheltuieli de judecata poate deveni mai mare. Vedeti de ex. speta celui care a deschis subiectul. Pareti insa destul de suficienta deci nu cred ca mai aveti nevoie de sfaturi de specialitate.
Răspunde
 24-09-2019
Vizitator
Asociatia de proprietari poate da in judecata un proprietar care refuza sa contribuie la plata cotelor parti din cheltuiala cu instalarea unui interfon la scara si a usii de acces in scara?
Răspunde
 24-09-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Da.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-09-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Erika Fodo a scris pe 24-09-2019:
Asociatia de proprietari poate da in judecata un proprietar care refuza sa contribuie la plata cotelor parti din cheltuiala cu instalarea unui interfon la scara si a usii de acces in scara?

Da binenteles, cheltuielile mentionate fac parte din categoria cotelor comune de contributie. Veti face dovada luarii legale a deciziei de a le monta precum si dovada modului de calcul pt apartamentul respectiv.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-08-2022
Vizitator
Buna ziua,
In situatia in care Asociatia de Locatari (in curs de transformare/devenire Asociatie de Proprietari) de la scara unui imobil a hotarat cu unanimitate de voturi (9 pentru si 1 impotriva) hidroizolarea acoperisului scarii, persoana care refuza sa dea banii (inclusiv sa semneze PV al adunarii) poate fi actionata in instanta? Administratorul blocului sustine ca nefiind Asociatie de Proprietari nu avem forma juridica si astfel nu putem sa obligam persoana in cauza sa contribuie la lucrare. Personal nu cred ca este adevarat, dar as avea nevoie si de o opinie avizata in acest sens. Multumesc!
Răspunde
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.