Forum avocaţi > Civil

Am vândut mașina fără contract de vanzare cumparare - Pagina 2

Start  1  2
 08-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
OANA a scris pe 07-05-2020:
Buna seara! Sotul meu a cumpărat o mașină în 2013 și din cauza unor defecțiuni a vândut-o în anul 2016.Mentionez ca masina inca era pe numele proprietarului de la care am cumparat-o.Acum i.a venit sa plateasca impozitul la masina pentru toti acesti ani.Ce trebuie facut ca sa nu mai plateasca impozitul?
Nu mai are niciun document care să ateste că a vândut masina.

Proprietarul masinii are obligatia de a achita impozitul.

Pentru ca pe viitor sa nu mai achite, va trebui sa incheie contract de vanzare cumparare cu actualul detinator al autovehiculului si sa obtina radierea fiscala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-11-2020
Vizitator
Buna ziua sotia mea a vandut un autoturism acum 2 ani fara sa dea fiscal la persoana respectiva au facut numai un contract de mana cu copiile de buletin si un martor iar acum imi vine amenzi ,cum sa fac sa o radiez
Răspunde
 18-11-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Constantin Mutila a scris pe 18-11-2020:
Buna ziua sotia mea a vandut un autoturism acum 2 ani fara sa dea fiscal la persoana respectiva au facut numai un contract de mana cu copiile de buletin si un martor iar acum imi vine amenzi ,cum sa fac sa o radiez

Luati legatura cu persoana care detine autoturismul pentru a incheia un contract de vanzare cumparare si ulterior mergeti si solicitati radierea fiscala.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-09-2021
Vizitator
Av. Bratulescu Adela a scris pe 18-11-2020:

Luati legatura cu persoana care detine autoturismul pentru a incheia un contract de vanzare cumparare si ulterior mergeti si solicitati radierea fiscala.

Buna seara! Sunt în aceeași situație, am luat legătura cu persoana care a cumpărat autoturismul doar ca acesta refuza sa perfecteze actele. Ce pot face?
Seara buna!
Răspunde
 20-09-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Alex a scris pe 19-09-2021:
Av. Bratulescu Adela a scris pe 18-11-2020:

Buna seara! Sunt în aceeași situație, am luat legătura cu persoana care a cumpărat autoturismul doar ca acesta refuza sa perfecteze actele. Ce pot face?
Seara buna!

Va trebui sa va adresati instantei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-11-2021
Vizitator
Buna seara ! Fiul meu a vandut un autorurism fara sa faca contract de vanzare De 2 ani ne rugam de cumparator sa facem actele dar nu mai raspunde la tel Am facut sesizare la politia de unde locuieste a recunoscut ca a cumparat masina dar ca nu o mai are Acum este de platit un impozit f mare la primarie Va rog fr ce trebuie sa faca sa nu plateasca impozitul in locul lui pt ca masina este pe numele fiului meu
Răspunde
 22-11-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Fiul dvs trebuie se sa adreseze instantei, pentru a obtine o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-07-2022
Vizitator
Salut am vandut mașina din cauza motorului defect pentru piese la o persoana care are atelier auto service el mia spus ca va face actele si merge sa mio scoata de la impozit... Am fost deacord deoarece trebuia sa ma reîntorc in străinătate.. In aprilie am venit acasa si am mers la primărie pentru ami plati impozitul si am vazut ca masina mu a fost scoasa de la primarie.. Acum nu mai dau de acel cumparator mincinos iar polița a venit la mine acasa pentru a ma prezenta la poliție deoarece mașina sa gasit în circulatie sau caz de accident si fuga de la locul respectiv din cate am inteles de la vecini... Ce as putea face eu in aceasta situatie maine dimineața o sa ma prezint la politie?? Mulțumesc!
Răspunde
 15-07-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
In primul rand mergeti la politie sa vedeti despre ce este vorba.

Referitor la vanzarea masinii, daca cel care o detine nu doreste sa incheiati un contract de vanzare cumparare, va trebui sa va adresati instantei pentru a obtine o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-07-2022
Vizitator
Buna ziua, am o nelamurire !

In mai 2019 am cunparat o masina de la cineva, care mi-a spus ca totul e in regula ca imi da certificatul etc.
I-am oferit banutii el mi-a dat cartea si certificatul nu-l avea.
Timp de 6 luni nu sa sinchisit sa imi ofere certificatul, desi eu i-am spus de nenumarate ori ca in Septembrei 2019 plec din tara.

Abia in septembrie/august mi-a dat mesaj si mi-a spus canimi poate da certificatul (dupa 6 luni) iar eu i-am exemplificat ca nu pot ajunge in tara sa faca cumva sa se intalneasca cu o persoana de contact.

Au trecut 3 ani de atunci, masina nu a fost folosita (lipsa itp)

Acum dupa 3 ani de zile m-am reintors in tara sa finalizaz cu masina, el imi cere impozitul pe toti anii respectivi !
Atat timp cat eu i-am spus bani i-am dat.

Ce as putea sa fac ?
Mentionez ca exista mesaje in care ma rugam de el sa rezolve cu certificatul.
Răspunde
 28-07-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca vanzatorul nu a radiat fiscal masina, dansul a trebuit sa achite impozitul in toti acesti ani.

Desigur, este culpa dansului ca nu v-a dat actele, insa din punctul meu de vedere o rezolvare amiabila ar fi recomandata in acest caz, deoarece o actiune in instanta ar presupune costuri mult mai mari si un timp indelungat de solutionare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.