Forum avocaţi > Civil

Reziliere contract de arendare cand arendasul este in insolventa

27-10-2013

Buna ziua,

Acum trei ani am arendat 17 ha de teren agricol unei societati, in baza unui contract de arendare inregistrat la primaria localitatii respective. Inca de la inceput arendasul nu a respectat conditiile contractuale in sensul ca a platit arenda in mai multe transe, dupa aproape un an de la data stabilita de comun acord in contract.
Acum doi ani societatea arendasului a intrat in insolvnta, in prezent aflandu-se in faza de reorganizare. Sub pretextul ca nu are bani deoarece este in insolventa, arendasul refuza sa-mi plateasca arenda, ba mai mult decat atat, nu doreste nici rezilierea contractului si incheierea unui proces verbal de repunere in posesie, desi in contract se specifica clar faptul ca daca nu-si achita obligatiile contractuale, contractul este reziliat de drept.
Subliniez faptul ca discutiile ce au avut loc intre mine si arendas au fost orale si nu prin inscrisuri oficiale, deoarece doream rezolvarea problemelor pe cale amiabila. In aceste conditii, doresc si eu sa stiu, daca se poate, cum trebuie sa procedez practic atat pentru rezilerea contractului cat si pentru recuperarea arendei. Ce notificari trebuie sa fac si pe cine sa notific: arendasul sau administratorul judiciar ?
Expresia "contractul este reziliat de drept" ce inseamna si ce drepturi imi da? Inseamna cumva ca terenul imi este redat in posesie numai printr-o simpla notificare si nu prin actiune judecatoreasca?
Astept cu nerabdare raspunsul Dvs. si va multumesc anticipat.
Răspunde
 28-10-2013

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Cel mai bine ar fi sa contactati un avocat, care sa va explice exact ce inseamna toti termenii folositi in contract.

"rezilierea de drept" , asa cum o prezentati scoasa din context, inseamna ca poate interveni rezilierea contractului fara a mai apela la vreo instanta de judecata, executor sau avocat, fiind suficienta o simpla notificare in acest sens.

Problema se pune altfel, daca aceasta experesie este folosita intr-un context. Contractul se analizeaza din punct de vedere juridic, ca un tot, si nu pe expresii scoase din context. Analizat in intregime contractul, din punct de vedere juridic, expresiile vor putea capata o cu totul alta explicatie juridica si pot avea implicatii juridice pentru parti, mai mult sau mai putin complexe.

Contactati totusi un avocat, care sa va indrume catre etapele ce trebuie urmate. O consultatie juridica nu este o avere si scapati ulterior de alte complicatii.

Daca va hotarati pentru o consultatie juridica, puteti sa ma contactati, in vederea stabilirii unei intalniri, in functie de programul dvs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-10-2013
Vizitator
Buna seara,

Aveti perfecta dreptate. Astfel de subiecte se discuta cu toate documentele in fata. Din pacate insa, eu sunt din Craiova iar timpul si distanta nu imi permit o discutie fata in fata. Nu-mi ramane decat sa iau legatura cu un avocat din Craiova.
Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului si sfaturile date.
- mirina -
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.