Forum avocaţi > Civil

Dreptul folosirii anexelor blocului

25-10-2016

buna ziua,

am achizitionat un apartament intr-un bloc privat, si conform contractului parte din fatade , casa scarii, instalatii, balcoanele din casa scarii intra deasemenea in proprietatea mea, de altfel in contract este stipulat si faptul ca 1,25% din suprafata construita si neconstruita de 1255 mp sunt in proprietatea mea ca proprietar de apartament. in aceste conditii cei care mi-au vandut apartamentul si inca mai administraeaza si vand apartamente au dreptul sa imi intezica folosirea podului imobilului?

va multumesc!
Răspunde
 26-10-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca podul nu intra in partile de uz comun (unde aveti acel 1,25% drept de proprietate) au dreptul sa va interzica accesul in pod. Altfel, ar trebui sa va permita la toti accesul in pod. In cazul unui refuz, puteti sa ii actionati in instanta.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-10-2016

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,

Este un caz clasic de coproprietate fortata. Podul, in mod normal, intra in categoria partilor comune dintr-un imobil. Acumj, depinde si de ceea ce este scris exact in contractul dvs.

Aceste parti comune dintr-un imobil cu mai multe apartamente nu pot fi folosite exclusiv de unul din proprietari, ci de catre toti proprietarii, in comun. De ex, dvs nu puteti inchide o particica din pod pt a va depozita niste lucruri. In contract va scrie ca procentul de 1,25% din suprafata construita si neconstruita este in proprietatea dvs. Aceasta nu inseamna ca aveti 1,25% din pod, 1,25% din scarile de aces, 1,25% din balcoanele comune etc., ci ca aveti in total 1,25% (din tot: cate o particica f mica din scari, pod, balcoanele comune pana la concurenta procentului de 1,25%).

Ceea ce este de retinut este ca nu puteti folosi exclusiv podul, nu puteti sa inchideti nicio particica mica din pod. Aceast procent de 1,25% este un procent ideal, el nu este identificat cu exactitate in schite. Aveti, de fapt, 1,25% din fiecvare celula din partile comune

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.