Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Proces de partaj, avocatul nu m-a reprezentat corect si nu stiu urmatoarele cai juridice de atac.

27-10-2016

D-le avocet, ma numesc M.Eugenia si va rog frumos sa ma ajutati, intrucat am o problema si nu am cunostinte juridice. Am deschis un proces de partaj cu singura ruda ramasa in viata si am angajat un avocat caruia i-am platit onorariul de 2600 roni sa ma reprezinte, intrucat sunt plecata din tara. Primul proces a avut loc pe data de 27.01.2016, solutia completultui a fost : respingerea cererii de partaj , probabil ca nu am fost reprezentata de avocat sa-mi sustina cauza. Asa au urmat si celelalte procese unul pe data de 23.03.2016 cu recurs facut de avocatul meu iar completul respinge cererea de reexaminare ca neantemeiata , definitiva. Urmatorul proces a avut loc pe 06.06.2016, avocatul a facut o cerere pentru trimiterea cauzei avand ca obiect partaj judiciar.Pe data de 09.06.2016, completul de judecata stabileste un termen intermediar. Pe data de 12.07.2016, completul de judecata anuleaza cererea formulata in baza art.200 alin.3 cod procedura civila. Anuleaza cererea de chemare in judecata a paratului. Cu drept de reexaminare in termen de 15 zile de la comunicare. Pe data de 01.09.2016 completul de judecata amana pronuntarea. Pe data de 05.09.2016 completul de judecata respinge cererea de reexaminare ca nefondata, definitiva. Mentionez ca avocatul nu m-a informat de existenta acestui proces sau de decursul procesului meu, pentru care l-am angajat. Mai tarziu de cele intamplate la aproxinativ 40 de zile de la ultima sentinta am avut posibilitatea sa intru pe Internet si sa-mi vad situatia procesului. Am contactat avocatul sa-mi dea explicatii pentru ca nu am fost informata de datele stabilite ale procesului si hotararile completului de judecata. Iar raspunsul avocatului, a fost ca nu avea ce sa ma anunte pentru ca nu a primit nicio instintare de la judecatorie. Am rugamintea sa-mi explicati care sunt urmatoarele cai de atac in instanta pe care le pot urma, intrucat nu cunosc metodologia sistemului judiciar romanesc. Sunt constienta ca trebuie sa-mi caut alt avocat care sa ma reprezinte corect si cinstit. Nu stiu unde as putea sa depun o plangere impotriva avocatului pe care l-am angajat, l-am platit cu chitanta doveditoare, iar el nu m-a reprezentat corect in proces si ca urmare consider ca este un mal-praxis.Da, avocatul a urmat procedurile, dar nu a fost la procese.
Va multumesc anticipat si am incredere ca ma puteti ajuta in problema mea.
Cu stima, M. Eugenia
Răspunde
 27-10-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Procesul dvs nici nu a inceput întrucât nu ati îndeplinit obligatiile care v au fost puse in vedere/ achitat taxa de timbru. Cererea a fost anulata in procedura prealabila nu ati pierdut in faza cercetării procesului.

In aceasta situație va angajati un avocat mai destoinic si mai serios si formulati din nou actiune de partaj, indeplinind de aceasta data toate obligatiile si depunand o cerere completa si corect întocmită.

Fata de fostul avocat puteti depune o sesizare disciplinară la baroul din care face parte dc apreciati ca nu si a îndeplinit profesional obligatiile contractuale.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2016
Vizitator
buna ziua alm si eu o intrebare daca se poate va rog
dumneata ca avocat puteti sa ma verificati sa vedeti daca am ceva probleme ???
sau un avocat ?? va rog mult dati-mi un raspuns*
va multumesc.
Răspunde
 31-10-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ioan a scris pe 31-10-2016:
buna ziua alm si eu o intrebare daca se poate va rog
dumneata ca avocat puteti sa ma verificati sa vedeti daca am ceva probleme ???
sau un avocat ?? va rog mult dati-mi un raspuns*
va multumesc.

In cazul in care exista actiuni in instanta impotriva dvs., puteti verifica online pe site-ul www.portal.just.ro.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-11-2016

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Au.beri a scris pe 27-10-2016:
D-le avocet, ma numesc M.Eugenia si va rog frumos sa ma ajutati, intrucat am o problema si nu am cunostinte juridice. Am deschis un proces de partaj cu singura ruda ramasa in viata si am angajat un avocat caruia i-am platit onorariul de 2600 roni sa ma reprezinte, intrucat sunt plecata din tara. Primul proces a avut loc pe data de 27.01.2016, solutia completultui a fost : respingerea cererii de partaj , probabil ca nu am fost reprezentata de avocat sa-mi sustina cauza. Asa au urmat si celelalte procese unul pe data de 23.03.2016 cu recurs facut de avocatul meu iar completul respinge cererea de reexaminare ca neantemeiata , definitiva. Urmatorul proces a avut loc pe 06.06.2016, avocatul a facut o cerere pentru trimiterea cauzei avand ca obiect partaj judiciar.Pe data de 09.06.2016, completul de judecata stabileste un termen intermediar. Pe data de 12.07.2016, completul de judecata anuleaza cererea formulata in baza art.200 alin.3 cod procedura civila. Anuleaza cererea de chemare in judecata a paratului. Cu drept de reexaminare in termen de 15 zile de la comunicare. Pe data de 01.09.2016 completul de judecata amana pronuntarea. Pe data de 05.09.2016 completul de judecata respinge cererea de reexaminare ca nefondata, definitiva. Mentionez ca avocatul nu m-a informat de existenta acestui proces sau de decursul procesului meu, pentru care l-am angajat. Mai tarziu de cele intamplate la aproxinativ 40 de zile de la ultima sentinta am avut posibilitatea sa intru pe Internet si sa-mi vad situatia procesului. Am contactat avocatul sa-mi dea explicatii pentru ca nu am fost informata de datele stabilite ale procesului si hotararile completului de judecata. Iar raspunsul avocatului, a fost ca nu avea ce sa ma anunte pentru ca nu a primit nicio instintare de la judecatorie. Am rugamintea sa-mi explicati care sunt urmatoarele cai de atac in instanta pe care le pot urma, intrucat nu cunosc metodologia sistemului judiciar romanesc. Sunt constienta ca trebuie sa-mi caut alt avocat care sa ma reprezinte corect si cinstit. Nu stiu unde as putea sa depun o plangere impotriva avocatului pe care l-am angajat, l-am platit cu chitanta doveditoare, iar el nu m-a reprezentat corect in proces si ca urmare consider ca este un mal-praxis.Da, avocatul a urmat procedurile, dar nu a fost la procese.
Va multumesc anticipat si am incredere ca ma puteti ajuta in problema mea.
Cu stima, M. Eugenia

Buna ziua,

dat fiind faptul ca este vorba despre cerere de reexaminare, cu siguranta a fost in dicutie o taxa de timbru care a fost considerata de catre avocatul dvs ca fiind prea mare (de aceea a facut cerere de reexaminare - ca sa incerce sa va scuteasca de plata taxei, sau sa obtina pt vs o taxa mai mica decat cea stabilita initial). Cerrea a fost anulata pt neplata taxie de timbru.
Aceasta inseamna faptul ca nu s-a discutat nimic din ce ati cerut dvs acolo si de aceea puteti sa reformulati actiunea si sa o mai depuneti odata, de data aceasta platind taxa de timbru.
Cu siguranta, avocatul dvs ar fi trebuit sa va anunte despre cuantumul acestei taxe. E doar o presupunere formulata din cele relatate de dvs mai sus. Ar trebui sa-l intrebati daca a fost vporba de plata taxei si de c enu v-a informat despre aceasta.
Cat despre plangere impotriva sa, puteti sa va adresati baroului din care face parte.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.